Kültür Sanat

"1. Diyarbakır Kısa Film Festivali"nin galası gerçekleştirildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Diyarbakır Kısa Film Festivali"nin galası yapıldı. Diyarbakır'da her zaman bir film festivali yapmayı istediğini aktaran Gönen, "Bu yıl iki ilki yaşıyoruz. Festivalinin ilki yapılıyor. Ayrıca, bu yıl kentte fiziki olarak gerçekleştirilen ilk festival oldu. Amacımız sektör profesyonellerini kente getirip buradaki sinemaseverlerle buluşturmaktı. Festivalle, Diyarbakır'ın bir film platosu olduğunu herkese göstermek istedik." dedi.

Festival direktörü, Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği Başkanı yönetmen Serhat Gönen, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen galada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da ilk kez kısa film festivalinin düzenlenmesinden duyduğu heyecanı dile getirdi.

Gönen, festivalin kentin tanıtımına katkı sunacağı için mutlu olduğunu belirtti.

Sinema oyuncusu Suna Yıldızoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da festivale katılmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

En son konser için 1979 yılında kente geldiğini anımsatan Yıldızoğlu, o dönemde kaldığı Sur ilçesinde hala eski havanın mevcut olduğunu kaydetti.