Siyaset

AK Parti'nin Zonguldak mitingi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Zonguldak mitinginde konuştu. Son iki yılda gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla terör örgütü PKK'nın belinin kırıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece Afrin operasyonlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 497, Kuzey Irak'ta 446, yurt içinde 443." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret eden Muharrem İnce'yi eleştirerek, "Edirne'deki teröristi ziyaret etmek suretiyle milletin karşısına cumhurbaşkanı adayı olarak çıkanlardan olmadık, olmayacağız. Bay Muharrem ziyarete oradan başlıyor, türbe ziyaret ediyor. Vah zavallı vah. Sen Edirne'deki bu teröristi ziyaret edeceğine gel milletten helallık al. Oradan icazet almanın bir anlamı yok, sana bir şey de kazandırmaz." ifadelerini kullandı.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden arındırılan Afrin'den sonra, diğer terör bataklıklarını da kurutmak için gerekli adımları atmaya başladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "34 yıldır bu milletin evlatlarını katletmenin bedelini elebaşıları başta olmak üzere tüm teröristlere ödeteceğiz." dedi.

Terörle mücadele kapsamında gerekirse Sincar'a da gidileceğini ve gereğinin yapılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörü bu ülkenin gündeminden tamamen kaldırmakta kararlıyız. Terörün kapımıza dayanmasını beklemiyoruz, terör bize gelemeden biz onun kaynağına gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı'nı zaferle sonuçlandıran 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'i, "apoletlerini sökmek" ile tehdit eden Muharren İnce'yi eleştirmeye devam eden Erdoğan, "Sayın İnce bütün operasyonların başındaki bizim kahraman komutanımıza, İsmail Metin komutanımıza ne diyor? 'Senin apoletlerini sökeceğim' diyor. Ya benim bu milletim bir defa senin gibi haddini bilmez birisine 24 Haziran'da zaten haddini bildirecek. Sen ne zamandan beri Hitler oldun ya?" dedi.