Kültür Sanat

Alanya'nın fethinin 800. yılı tanıtım toplantısı yapıldı

ANTALYA (AA) - Alanya Belediyesi kentin fethinin 800. yılı dolayısıyla tanıtım toplantısı düzenlendi.

Alanya'nın Sultan Alaaddin Keykubat tarafından fethinin 800. yılı tanıtım toplantısı, Alanya Belediyesince Atatürk Spor Salonu'nda organize edildi.

Dünyayı, başta sağlık olmak üzere sosyal ve ekonomik olarak etkileyen, milyonlarca insanın ölümüne neden olan salgın dolayısıyla üzücü ve zor bir süreçten geçtiklerini belirten Yücel, "Bu süreçte, geleceğin belirsizliğinde kaybolmaktansa hep birlikte geçmişin sağlam köklerine tutunarak güçlenmek istiyoruz. İnanıyorum ki, fetih coşkusuyla karamsarlığı bir kenara bırakıp, yüzyıllardan akarak bizlere taşınan efsuni dinginlikte huzur bulacağız. Birlik ve beraberlik içinde geleceğe daha umutla bakacağız." dedi.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen programda dans gösterisi ve fetih için hazırlanan videonun gösterimi yapıldı. Ünlü tenor Hakan Aysev'in de sahne aldığı program, izleyenler tarafından beğeni topladı.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tanıtım programında yaptığı konuşmada, Alanya'nın fethinin 800. yılını bir yıl boyunca çeşitli etkinlik ve programlarla kutlayacaklarını söyledi.