Yaşam

"Ana kuzuları" süt koşusuna tanıklık ediyor

Elazığ'da anaokulu öğrencileri, değerler eğitimi kapsamında, kuzuların süt emmeleri için anneleriyle buluşturulma anına tanıklık ediyor.

Türkiye'de küçükbaş hayvancılığın yoğun yapıldığı Elazığ'da, her yıl şubatın ortalarında başlayan ve nisana kadar süren doğumlarla ağılları dolduran kuzular, süt emmeleri için sabah ve akşam saatlerinde anneleriyle buluşturuluyor.

Annelerinden ayrı yerlerde tutulan kuzular, bulundukları ağılın kapısının açılmasıyla büyük heyecanla koşmaya başlıyor. Kuzuların yüzlerce hayvan arasından annesini kısa sürede bularak süt emmesi, renkli görüntüler oluşturuyor.

Özel bir anaokulu tarafından, değerler eğitimi kapsamında öğrenciler, anne ve yavrusu arasındaki sevgiyi anlamaları için merkeze bağlı Yemişlik köyüne götürülüyor. Öğrenciler, kuzuların anneleriyle buluşma anını heyecan ve ilgiyle izliyor.

Anaokulu Müdürü Aysel Kan, AA muhabirine, okul öncesi eğitimin amacının, ilköğretim çağına gelmemiş çocukların bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini, iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak ve onları temel eğitime hazırlamak olduğunu belirtti.