Kültür Sanat

Damatris Sarayı, "Sancak Takımı" oyunuyla çocuklara anlatılacak

İSTANBUL (AA) - Sancaktepe Belediye Tiyatrosu'nun hazırladığı "Sancak Takımı" isimli çocuk oyunu, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Samandıra Veysel Karani İlk Öğretim Okulu bahçesinde minik tiyatroseverlerle buluştu.

Pandemiden dolayı kültür sanat etkinliklerini açık alanda devam ettiren Sancaktepe Belediyesi, "sanat tırı" ile her mahalleye tiyatro götürmeyi amaçlıyor.

Genişliği 14, derinliği 6 metre olacak şekilde iki haftada tamamlanan sanat tırında ilk olarak sahnelenen "Sancak Takımı"na ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan oyunun yönetmeni ve tiyatro sanatçısı Vahit Atan, belediyenin talebi üzerine karantina sürecinden önce Sancaktepe ile ilgili tiyatro çalışmalarına başladıklarını ve bu anlamda bölgede bulunan Damatris Yazlık Sarayı üzerine bir oyun yazdıklarını söyledi.

Atan, seyircileri Sancaktepe'deki tarihi yerlerle alakalı bilgilendirmek ve aynı zamanda eğlendirmek adına oyunun kaleme alındığını aktararak, şunları kaydetti:

"Oyun yazılıp, onaylandıktan sonra reji aşaması gerçekleşti. Sağolsun Belediye Başkanımız Av. Şeyma Döğücü çok önümüzü açtı ve ne gerekiyorsa her şeyi bize sundu. Güzel bir oyunun ortaya çıktığını düşünüyoruz. Hem pandemi döneminde çocuklar tiyatrosuz kalmasın hem de kültürle bir arada olsun diyerek yaptığımız bir proje. Bu ilk gösterim inşallah bundan sonra da, belediye tiyatrosu olarak 19 mahalleye daha gideceğiz."