Güncel

Doğanın muhteşem dengesi

Eşsiz doğal güzellikleri, biyolojik çeşitliliği ve çevresindeki tarihi kalıntılarıyla bilinen Bafa Gölü, uluslararası öneme sahip sulak alanlar arasında yer alıyor.

Muğla ve Aydın sınırları içinde yer alan, Ege Bölgesi'nin en büyük doğal gölü Bafa Gölü, nesli tehlike altındaki birçok kuş türüne üreme ve kışlama ortamı sağlıyor.

Milas ilçesinde, Bafa Gölü'ndeki Kapıkırı ve Gölyaka yerleşim yeri kıyılarında yaz aylarında kirlilik nedeniyle oluşan su yosunu ve balçık, bölgede son günlerde yaşanan etkili yağışlarla temizlendi, su kalitesi arttı.

Bafa Gölü'nde, yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle daha erken dönemde artış gösteren su yosunu ve kıyalarda görülen köpürme nedeniyle çevreye yayılan ağır koku ve belli kısımlardaki beyaz renk tabakası da yok oldu.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, yaptığı açıklamada, Bafa Gölü'nde yaz aylarında yaşanan çevre kirliliğinin son günlerde artış gösteren yağışlarla ortadan kalktığını söyledi.

Özellikle son yağışlarla gölün kirlilik seviyesinin kabul edilebilir ölçülere gerilediğini belirten Arslan, "Bafa Gölü, çevresindeki tarihi kalıntılarla bizim için son derece çok önemli bir bölge. Bölgenin tarihi değerleri, doğal güzellikleri ve turizm potansiyeli önem taşıyor." dedi.