Türkiye

Erdoğan'dan Avrupa'daki Türklere dövizle askerlikte yaş müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 6. UETD Genel Kurulu'nda hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Gerçek dostluk, gerçek yoldaşlık, işte bugünlerde belli olur. Bosna Hersek, attığı adımlarla kardeşliğimizin sürdüğünü ispatlamıştır.

Bir asır önce bıraktığımız kardeşlerimiz yaşamlarını sürdürüyor. Her ne kadar birileri bizi ayırmaya çalışsa da altını çizerek söylüyorum, başamarayacaklar. Yaşadığınız ülkelerin vatandaşlığını mutlaka alın. Almam demeyin, alın.

Demokrasinin en temel unsuru olan seçme hakkınızı kullanabilmeniz için gümrüklerin yanı sıra yurt dışı temsilciliklerimizde de sandıklar kurduk. Her seçimde elde ettiğimiz tecrübeler ışığında, bu sistemleri geliştiriyor, uyguluyoruz.

Yurtdışındaki çocuklarımızın, anadilimiz Türkçe'yi öğrenmesi için proje desteklerimizi çeşitlendiriyoruz. Haftasonu okullarıyla çocuklarımızın anadilimiz Türkçe'yi öğrenmesini teşvik edeceğiz.

Diaspora öğrencilerininin kontenjanlarını iki katına çıkarıyoruz. Konsolosluk işlemleriyle ilgili tüm harçları, banka kartıyla doğrudan başkonsolosluklara ödeyecekler. Bu uygulamayla bankayı aradan çıkararak, komisyon ödemesine engel olacağız.

TRT Türk yeniden yapılandırılarak, yurt dışındaki vatandaşlarımıza yeniden sunulacak.