Hayat

Erzurum lezzetleri İzmir'de görücüye çıktı

Erzurum'un cağ kebabı, ketesi, kıtlama şekeri ve balının sergilendiği alanda şehrin küflü peynirine de vatandaşlar ilgi gösterdi.

İZMİR (AA) - İzmir'de, Erzurum'un yöresel lezzetleri beğeniye sunuldu.

İzmir Erzurumlular Vakfı tarafından düzenlenen "Erzurum Günleri" etkinliği, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde kapılarını Bostanlı Pazar Yeri'nde açtı.

İzmirlileri Erzurum Günleri'ne davet eden Yazar, "Pazar yerinin her noktasında dezenfekte işlemi yapıldı. Misafirlerimizi bekliyoruz. Erzurum'u buraya getirdik. Etkinliğe sadece İzmirliler değil tüm illerden ilgi var." diye konuştu.

Etkinliği düzenleyen Ali Yazar, AA muhabirine, katılımcı firmaların büyük çoğunluğunun Erzurum'dan geldiğini söyledi.

Cağ kebabı ustası Muhammet Turan da koyun ve kuzu etinden yaptığı lezzetin çok beğenildiğini ifade etti.