Kültür Sanat

"Göç ve Manevi Destek Merkezi" açılışı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kim Türkiye'yi kaçak ve düzensiz göçmen merkezi haline getirmek istiyorsa mücadelemiz onunla sonuna kadardır." dedi.

Bakan Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Göç ve Manevi Destek Merkezi'nin açılışına katıldı.

Suriye meselesinde milyonlarca insanın yerinden edildiğini ve milyonlarca insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Soylu, sadece Ege Denizi'nde 2014'ten bugüne kadar bin 878 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğine dikkati çekti.

Dünyanın bu duruma sessiz kaldığını dile getiren Soylu, "Kim ne kadar eleştirirse eleştirsin, biz Allah'ın murat ettiğini yapıyoruz. Bu büyük medeniyetin kendi kodlarından ayrılmaması için,, o bu büyük medeniyetin kendi çizgisinden sapmaması için üzerimize düşen sorumluluğunu yerine getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Süleyman Soylu, bugünden sonra politikalarının burada yaşayan göçmenlerin bu topraklara uyumunu daha fazla tesis etmek olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Amacımız, onların kendi kurallarımıza, ilkelerimize, nizamımıza uymalarını sağlayabilecek bir anlayışı ortaya koyabilmektir. Bu konuda göç kurulu olarak çok ciddi çalışmaları ortaya koyduğumuzu, çok ciddi kararlar aldığımızı ve takip ettiğimizi de bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ancak biraz daha hızlanmamız lazım. 50 güne yakın İstanbul'da gayret gösterdik. Bu 50 gün içerisinde İstanbul'u hücre hücre, öbek öbek gördük. Gayrı insanilikler var. Bizim bunlara acilen son vermemiz lazım. Düzensiz ve kaçak göçmenlere 12 saat kiralanan daireler var. 12 saat 18 kişi yatıyor, 12 saat bir başka 18 kişi yatıyor. Kim bunu gerçekleştiriyorsa, bunun canına okuyan devlet, devlettir. Köle nizamını oluşturanlara müsaade etmemek bizim temel felsefemiz olmalıdır."

Göç meselesiyle ilgili 6 ay müsaade istediklerini belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Kim Türkiye'yi kaçak ve düzensiz göçmen merkezi haline getirmek istiyorsa mücadelemiz onunla sonuna kadardır. Topraklarımıza misafirimiz olarak gelenlere de elbette ensar-muhacir anlayışı içerisinde davranmak sorumluluğumuzdur. Nizama, kurala ve ilkeye herkesin uyması şartıyla. Çünkü fitne alevi bu konuda da yanmaktadır. Onun için bu ateşin içerisine masum insanları atmamak için tedbirlerimizi sıkı bir şekilde bu saatten sonra almalıyız. İnşallah 6 ay içerisinde bütün Türkiye'de bu nizamı sağlayan ve bu nizamı oluşturan bir anlayışı hep birlikte gerçekleştireceğiz."