Güncel

Hakurk bölgesi de Mehmetçik'e emanet

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığına bağlı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ekiplerince düzenlenen sınır ötesi operasyonlar kapsamında Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerden temizlenen Hakurk'ta örgütün Armuş, Avaşin Basyan ve Kani Rash'da kamp olarak kullandığı alanlara Mehmetçik tarafından üs bölgeleri kuruldu.

Türkiye sınırından Irak'ın kuzey topraklarına doğru 23 kilometrelik alanı teröristlerden temizleyen Mehmetçik, açtığı ve halen yapımı devam eden yeni yollarla da bu üsleri hem birbirine hem de Türkiye'ye bağladı.

11 Mart'tan bu yana kararlılıkla süren operasyonda şu ana kadar 131 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda patlayıcı, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesindeki 2 bin 550 metre rakımlı Sera Batin Tepe Üs Bölgesi'nde görevli Mehmetçik, burada gece gündüz demeden Türkiye sınırını gözetim altında tutup, teröristlerin yurda sızmalarına karşı etkin mücadele yürütüyor.

Zor koşullarda görev yapan Mehmetçik, PKK'lı teröristlerin saldırı ve taciz ateşlerine anında ve misliyle karşılık vererek, bölgedeki etkinliğini artırıyor.

Arazi ve hava koşullarının da bir o kadar çetin olduğu bölgede Mehmetçik üslere yiyecek ve mühimmat sevkiyatını güvenlik tedbirleri çerçevesinde bazen araç, bazen helikopter, bazen de yük hayvanlarıyla gerçekleştiriyor.

Operasyonla gerek ülkenin gerekse bölgenin güvenliğini sağlayan Mehmetçik, önceki yıllarda terör örgütü PKK üyeleri tarafından Irak'ın kuzeyinde kullanılmasına izin verilmeyen arazilerin de ekilip biçilmesini sağlıyor.