Gündem

Hayallerini "dünya gözüyle" yaşamaya başladı

BURSA (AA) - Bursa'da doğuştan görme engelliyken yaklaşık iki hafta önce Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Hastanesinde yapılan kornea nakliyle sağlığına kavuşan Ayşe Acar, yıllardır hayalini kurduğu dünyayı "görerek" yaşamaya başladı.

Ameliyatın ardından ilk kez deniz görmenin mutluluğunu yaşayan Acar, bunun da çok güzel bir duygu olduğunu anlattı.

Doğuştan iki gözünde de "Peters anomalisi" hastalığı bulunan 21 yaşındaki genç kız, sol gözüne yapılan kornea naklinin ardından görme yetisi kazandı.

Görme engeli nedeniyle okuyamadığını belirten Acar, şöyle devam etti: "Okumak hayalimdi. Allah nasip ederse okuma yazma öğreneceğim. Her şeye en baştan başlayacağım. Ayrıca Kur'an-ı Kerim okumayı da çok istiyorum. Sesini duyup merak ettiğim ailemin, arkadaşlarımın yüzünü gördüm. Çok güzel bir duygu. Eskiden her şey karanlıktı. Ailemi göremiyordum, şimdi net olarak görüyorum. Hayalimdeki dünya hep karanlıktı. Böyle aydınlık bir dünya olduğunu bilmiyordum. Dünyamın hep karanlık olacağını düşünüyordum. Işığa alışmak biraz zor geliyor ama yeni hayatıma alışmam lazım."

Hastaneden taburcu edildikten sonra evine gelen Acar, yemek yapıp çay demliyor, ailesine ev işlerinde yardımcı oluyor.

Ayşe Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "geçmiş olsun" ziyaretine gelenlere çay ikram ettiğini, yemek yapmayı da yavaş yavaş öğrenmeye başladığını söyledi.

Aile bireyleri ve arkadaşlarının yüzünü görmenin sevincini yaşayan Acar, hep dalgaların sesini duymakla yetindiği denizi ilk kez görüp kuşlara yem attı.