Kültür Sanat

Kayseri'de Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 3 kütüphane ve bir okuma salonu açıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle yapımı tamamlanan Beyazşehir Halk Kütüphanesi, Ziya Gökalp Semt Kütüphanesi, Argıncık Semt Kütüphanesi ve Merkez Kütüphane Ek Okuma Salonu hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan kütüphaneler için Beyazşehir Halk Kütüphanesinde düzenlenen törende konuşan Vali Şehmus Günaydın, şehrin kültür ve eğitim hayatına ciddi katkılar sağlayacak 4 merkezi hizmete sunacaklarını söyledi.

Bu eserlere baktıkları zaman gençlerin, çocukların ne kadar şanslı olduğunu bir kez daha gördüklerini belirten Günaydın, şunları kaydetti:

"Geleceğimizin inşasında önemli görevler üstlenecek gençlerimizi yetiştirmek, onları geleceğe hazırlamak bizlerin en önemli görevi. Bunu da yerine getirirken hiçbir masraftan kaçınmayacağız. İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayıp bu gençlerimizi, hayatın bütün zorlukları karşısında güçlü bir şekilde yetiştireceğiz. Dünya ile rekabet edecek bir duruma getireceğiz inşallah. Bizler dünyada önümüzdeki dönemde söz sahibi olacak ülkelerin başında geliyoruz. Ülkemizin her alanında ortaya koyduğu bu gelişim, çocuklarımızın yetiştirilmesinde de çok önemli bir noktaya geldi.

Bu çocuklarımızla da inşallah büyük işler başaracağız. Kütüphanelerin açılmasına katkı ve destek veren Kültür ve Turizim Bakanlığımıza teşekkür ediyorum."

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecine ilişkin de bilgi veren Günaydın, dün sosyal medyada yaptığı paylaşımı hatırlatarak, son zamanlarda ortaya çıkan vakaların önemli bir kısmının dost ve akraba ziyaretlerinden kaynaklandığına dikkati çekti.