Türkiye

Pide profesöründen sahur yemeği

Özellikle çevre illerden gelen yoğun taleplerden dolayı geceleri "nöbetçi pideci" uygulamasının yapıldığı Yenipazar ilçesinde, odun fırınında 5 ile 7 dakika arasında bekletildikten sonra çıkartılan pideler, damak tadına önem verenlerin hem gözüne hem de midesine hitap ediyor.

İlçede, ömrünü fırının başında geçiren ve "pide profesörü" olarak bilinen 68 yaşındaki Mehmet Sümer'in hazırladığı pideler de sahur sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Kıvama gelinceye kadar yoğurdukları hamuru kapalı, açık ve yuvarlak şekilde kıymalı, yumurtalı, peynirli, kaşarlı pide olarak hazırlayan ustalar, müşterilerine eşsiz bir lezzet sunuyor.

Mehmet Sümer, yaptığı açıklamada, 10 yaşından bu yana sektörün içinde olduğunu, bu zamana kadar 16 usta yetiştirdiğini söyledi.

Müşteri yoğunluğunun, ramazan ayında iyice arttığını aktaran Sümer, vatandaşların özellikle iftar ve sahur sofralarında pideyi tercih ettiğini dile getirdi.