Gündem

Ramazan'da iyiliğin sesi olacaklar

Kızılay, ramazan boyunca yurt içi ve yurt dışında yürüteceği faaliyetlerle 10 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Ramazanda iftar sofraları, zekat, fitre, aşevleri ve gıda kolisi bağışları Kızılay'ın artık geleneksel hale gelen yardım kanallarını oluşturuyor. Gıda kolisinin fiyatını 75 lira olarak belirleyen Kızılay, ramazan ayı içinde 200 bin gıda kolisi dağıtarak 1 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.

Yardım faaliyetlerini 30 ülkede gerçekleştirecek Kızılay, iftar ve sahur arasında kan bağışı da alacak. Aşevlerinde yaklaşık 2,5 milyon kap yemeği ramazan boyunca çıkaracak Kızılay, kendi ülkesini terk etmek zorunda kalan insanları da unutmadı. Kızılay, Suriye başta olmak üzere Filistin, Arakan ve Irak gibi ülkelerdeki fakir fukaraya da ulaşmak için çalışmalarını sürdürecek.

Yardımseverler, Kızılay'ın banka hesaplarından, PTT işlem merkezlerinin 2868 no'lu Türk Kızılayı posta çeki hesabından, www.kizilay.org.trden, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden kampanyaya destek verebilir. İsteyenler, ayrıca tüm operatörlerden 2868e boş mesaj atarak 10 TL'lik bağışta bulunabilir.

Türkiye Diyanet Vakfı, ramazanda 84 ülke ve 326 bölgede iyiliğin sesi olacak. Ramazan iklimini dünyanın dört bir tarafına taşıyacak vakıf, farklı coğrafyalarda 90 bin 205 gıda kolisi dağıtacak.

Türkiye Diyanet Vakfı, kuracağı iyilik sofralarında 246 bin 830 kişiye iftar verecek, tamamen gönüllülerden oluşan ekipleriyle yurt dışında yaklaşık 12 milyon TL değerinde yardım faaliyeti gerçekleştirecek. Vakıf, ramazan ayında yurt içinde her biri 25 TL olan 1 milyon 750 bin TL değerinde alışveriş yardım kartını ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı ailelere ulaştıracak.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ramazan ayı çalışmalarını Paylaşmanın tam vakti sloganıyla başlattı. Yaklaşık 26 yıldır ramazanda iftar sofraları kuran, gıda yardımlarında bulunan İHH, bu yıl da yetimlerin yüzünü güldürmeyi, ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyor.