Gündem

"Sakin kent" Uzundere'ye 10 milyon liralık turizm yatırımı hazırlığı

Erzurum'un "sakin kent" unvanlı, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini adeta büyüleyen Uzundere ilçesinde turizme yönelik 10 milyon liralık yatırım yapılacağı bildirildi.

Uluslararası Sakin Kentler Birliğince geçen yıl "Türkiye'nin 11. sakin kenti" seçilen Uzundere, Tortum Şelalesi, Tortum Gölü, Yedigöller'in yanı sıra tarihi kiliseleri, köprüleri, yemyeşil yaylaları ve ormanlarıyla dikkati çekiyor.

Üç bin yıllık tarihinde çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Uzundere, geleneksel yaşam biçimlerini korumayı hedefleyen "sakin kent" ağına kabul edilmesinin ardından yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Memiş, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından Tortum Şelalesi'ni incelediklerini söyledi.

İlçedeki tarihi ve doğal güzelliklerin daha cazip hale getirilmesi için Erzurum Valiliği, Uzundere Kaymakamlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünce çalışma yürütülüyor.

Erzurum Valisi Okay Memiş, beraberindeki Uzundere Kaymakamı Hakan Şeker ve kurum müdürleriyle Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesi ve Yedigöller bölgesini ziyaret ederek, burada yaz sezonu için yapılan hazırlık çalışmalarını inceledi.