Güncel

Salda Gölünde hedef, 12 ay turizm

Güzelliğiyle ziyaretçilerini hayran bırakan Salda Gölü, 2018 yılında 500 bin civarında turist ağırladı. Kış aylarında da Salda Gölü ve göl manzaralı Salda Kayak Merkezi'ne ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Özellikle Antalya, İzmir, Manisa ve Denizli illerinden kış aylarında bölgeye gelen ziyaretçiler, Salda Gölü kenarında yürüyüş yapıp gölün eşsiz güzelliğini seyre dalıyor, huzuru ve sakinliği yaşıyor.

1989'dan bu yana doğal sit alanı statüsünde olan Salda Gölü'ne son yıllarda artan ziyaretçi sayısı dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Özel Çevre Koruma Bölgesi" ilan edilmesi öngörülen bu çevrenin, sürdürülebilir korumasını sağlamak ve ziyaretçi ihtiyaçlarını karşılamak amaçlanıyor.

Yapılacak çalışmalarla düzenli, kalıcı, temizliği ve çevre değerlerini koruyucu, insanların ihtiyaçlarını karşılayan projelerle hedef, 12 ay turizm hareketliliği sağlamak.

Karla kaplı ormanların arasından Salda Gölü manzaralı kayak merkezine de çıkan ziyaretçiler, kayak ve snowboard yapma imkanı buluyor.

Burdur Valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada, Burdur'un geniş bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Burdur'un Yeşilova ilçesinin, sahip olduğu Salda Gölü ve Salda Kayak Merkezi ile özel bir konumu olduğunu belirten Vali Şıldak, özellikle sömestir tatilinde kayakseverlerin ve gölü görmek için gelen ziyaretçilerin sayısının arttığını ifade etti.

Şıldak, Yeşilova'da yaz ve kış turizmini birlikte yürütmek istediklerini anlatarak bu kapsamda kalkınma ajansları tarafından yürütülen tanıtım faaliyetleri ve turizm odaklı yürütülen çalışmaların meyvesini verdiğini aktardı.