Güncel

Troya dünyayı dolaşacak

Türk Hava Yolları (THY) "Troya Yılı" dolayısıyla THY filosundaki "A321" tipi bir uçağını Troya temalı giydirdi. THY, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2018 yılının Troya Yılı ilan edilmesi dolayısıyla hazırlanan Troya temalı uçağını, Atatürk Havalimanı THY Teknik Hangarı'nda düzenlenen törenle tanıttı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin katıldığı törende, Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişinin yirminci yıl dönümü dolayısıyla bölge tanıtımı için küresel çapta etkinlikler yapılacağı vurgulandı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı (sağda), Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'ya uçağın maketini hediye etti. Aycı, burada yaptığı konuşmada, tarihi ve kültürel mirasın en önemli eserlerinden biri olan Truva için çok anlamlı bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da Çanakkale ve Truva'nın dünya çapında tanıtılmasına katkıda bulunan THY'ye teşekkür etti.

Çanakkale'nin ileri gelenleriyle birlikte karar verdiklerini anlatan Aycı, "Çanakkale bizim ruhumuz, Çanakkale bizim medeniyetimizin, dünya medeniyeti karşısındaki dik duruşunun en önemli ifadesidir." dedi.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplayan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı, Yeşilköy uçağının ismini Çanakkale olarak değiştireceklerini, Truva isimli uçağın özel tasarımıyla dünyayı dolaşacağını belirtti.