Hayat

TRT, EAVE Yapımcılar Ağı toplantılarına katılım bursu verecek

İSTANBUL (AA) - TRT tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "12 Punto TRT Senaryo Günleri", EAVE - European Audiovisual Entrepreneurs (Avrupalı Görsel-İşitsel Girişimciler) CEO'su Kristina Trapp'i konuk etti.

Feriye'de gerçekleşen ve YouTube'da, "TRT12Punto" kanalından canlı yayınlanan programa çevrim içi katılan Trapp, EAVE'nin sinema yapımcılarına yönelik hazırladığı eğitim programlarını anlattı.

Davet edildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Trapp, sektörden uluslararası misafirlerin, etkinliğe online olarak katılımından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Kristina Trapp, EAVE'nin çalışmalarına ilişkin kapsamlı bir video görselini de sunduğu etkinlikte, "Eave, aslına bakarsanız 30 yıl kadar önce kurulmuş ve o yıldan bu yana Lüksemburg merkezli olarak faaliyet gösteriyoruz. Creative Europe Media Programme (Yaratıcı Medya Programı) adlı bir AB programı var. Lüksemburg merkezli olacak şekilde bu çalışmaları yürütüyor ve atölye çalışmaları düzenliyoruz. Sosyal ağımız gerçekten çok geniş. EAVE'nin Avrupa'dan ve Avrupa dışından 2 bin 500'den fazla yapımcı üyesi var." dedi.

EAVE'nin özellikle yapımcılara yönelik düzenlediği eğitimlere ve projelere ilişkin bilgi veren Trap, 30 yıldır sürdürülen "Yapımcılar Atölyesi" adlı projenin bir yıl sürdüğünü dile getirdi.