Spor

Türkiye Euro 2024'ü istiyor, peki neden bu organizasyonu biz kazanmalıyız?

NEDEN BİZ KAZANMALIYIZ? 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) adayı olan Türkiye, Avrupa Şampiyonası'na 4. adaylığında ev sahipliğini almak için bekliyor. 27 Eylül Perşembe günü İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenecek organizasyonla açıklanacak ev sahipliği için Almanya ile çekişen ülkemizi, zorlu bir süreç bekliyor. Peki avantajlarımız neler? İşte UEFA'nın EURO 2024'ü bize vermesi için yardımı olacak 6 neden...

6 - YENİ, AKILLI VE MODERN STATLAR : Son yıllarda birçok şehirde yapılan modern statlar, EURO 2024 adaylığımızda da önemli bir yer tutuyor. 9 şehirdeki 10 yeni stat ve yapılması taahhüt edilen iyileştirmeler, UEFA'nın ilgisini çekecektir. Almanya'nın da üst düzey olan stat yapılanmasına göre, Türkiye'deki statların daha yeni ve modern bir yapıda olması, fark yaratabilir. Aynı zamanda Almanya statlar için UEFA'dan kira isterken, Türkiye'nin ise böyle bir talebi yok.

5 - VERGİ MUAFİYETİ : UEFA, ana gelir kaynaklarından biri olan turnuvalarda ciddi bir parayı kasasına götürmenin de planlarını yaparken, Türkiye'nin vergi muafiyetini garanti etmesi ciddi bir avantaj. Almanya ise UEFA'nın gelirinden vergi alacağını belirterek, bu konuda Türkiye'nin elini güçlendirdi.

4 - DEVLET GÜVENCESİ: Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümet, EURO 2024 için ciddi bir devlet güvencesi sunmuş durumda. Yeni stat yapımı ve mevcut olanların iyileştirilmesi yönündeki taahhütler ile birlikte, ulaşım ve konaklama konusunda da TFF'nin yanında hükümetin olması, UEFA tarafından yapılan sunumun daha ciddiye alınmasını sağlayacaktır.

3 - DEVLET VE MİLLET ORGANİZASYONU İSTİYOR: Almanya Bundesliga'da son haftalarda tribünlerde bir ayaklanma var. Taraftarlar federasyondaki yolsuzluklara tepki gösterirken, EURO 2024'ün alınmasını istemediklerini belirten pankartlar açıyor. Kamuoyunda bir heyecan yok. Türkiye'de ise tüm ülke, gerçekten büyük bir turnuvanın hayalini kuruyor ve "bir futbol ülkesi" olan Türkiye'de ciddi bir heyecan yaşanıyor.

2 - BAŞKAN CEFERIN İLE İLİŞKİLER: UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in, Türkiye Futbol Federasyonu ile çok yakın ilişkiler içinde olması da, kararı etkileyebilecek bir veri olarak görülebilir. Slovenyalı yöneticinin başkan seçilmesinde de ciddi bir çalışma yürüten Yıldırım Demirören ve ekibi, lobi çalışmalarında bu kozu kullanabilir.

1 - EV SAHİPLİĞİ GEÇMİŞİ BAŞARILI : Son yıllarda spor alanında ciddi bir atılım gerçekleştiren Türkiye, üstlendiği uluslararası organizasyonlardan başarıyla çıkarak da olumlu referans elde etmiş durumda. Sadece 2017 yılında birçok farklı 27 uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan ülkemiz, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması nedeniyle artı puanı hanesine yazdırmış durumda. UEFA'nın organizasyonları olan Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nın finallerinin de başarıyla oynandığı Türkiye, bu anlamda başarılı olmaya aday olduğunu gözler önüne seriyor.