Spor

"Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu 2020" programı sona erdi

KASTAMONU (AA) - Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından düzenlenen "Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu 2020" programı sona erdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından mesleki eğitim temasıyla geçen yıl başlatılan "Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu-Genç Fikirler Yarışıyor" programıyla TR82 Bölgesi gençlerinde girişimcilik ruhunun ve bölgede girişimcilik ekosisteminin oluşturulması amaçlanıyor.

Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri milli eğitim müdürlükleri iş birliğinde, Kastamonu Teknokent'in katkısıyla KUZKA tarafından düzenlenen, mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin yer aldığı program kapsamında ekim ve kasım aylarında öğrencilere temel girişimcilik, tasarım odaklı düşünme, iş modeli kanvası, "projeci düşünme, etkili iletişim, sunum teknikleri, takım çalışması ve zaman yönetimi eğitimi verildi.

Öğrencilerin projelerine destek sağlayan öğretmenlere yönelik de tasarım odaklı düşünme, iş modeli kanvası, takım çalışması ve zaman yönetim eğitimi gerçekleştirildi.