Teknoloji

Windows 10X işletim sistemi tanıtıldı

Microsoft, Windows işletim sistemi ile yıllardır dünyada hakimiyetini sürdürmeye devam ediyor. Dünya üzerinde en çok kullanılan işletim sisteminin yeni sürümü Windows 10X işletim sistemi ile birlikte kullanıcılara çok daha modüler bir yapı sunuluyor.

Windows 10X işletim sistemi daha modüler yapıda Microsoft bugün gerçekleştirdiği etkinlikte yeni cihazlarının yanında yeni işletim sistemine de yer verdi. Özellikle tablet kullanımı açısından yenilikleri ile daha rahat kullanım sunacağı belirtilen Windows 10X işletim sistemi günümüz ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak gibi duruyor.

Microsoft Windows Mobile işletim sistemini geçtiğimiz yıllarda sonlandırmak zorunda kalmıştı. Windows işletim sisteminin tam anlamıyla mobil uyumluluğunun bulunmaması ve uygulama desteğinin yetersiz kalmasıyla hüsrana uğrayan bu süreç sonunda şirket daha kararlı adımlarla cihazlara giriş yapacak. Microsoft, Windows 10X yeni tanıttığı çift ekranlı tabletine uyumlu bir şekilde yayınlayacağını duyurdu. Çift ekran desteği ile birlikte daha modüler bir yapıda olacağının altını çizen firma günümüz standartlarının üstünde deneyim sağlamak için çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

Windows 10 ile birlikte geriye dönük uyumluluk konusunda sıkıntılara neden olan firma yeni tanıttığı işletim sistemiyle birlikte bu soruna çözüm bulduğunu belirtti. Ancak kullanıcı tarafında bu sorunun ne kadar giderildiği işletim sistemi yayınladıktan sonra belli olacak. Windows 10 S sürümü konusunda kullanıcılar tarafından şikayet aldığından dolayı böyle bir açıklama yapma gereği duyduğu düşünülüyor. Akıllı cihazların hayatımıza girmesi ile birlikte firmalar, tüm cihazlarında aynı işletim sistemini kullanıcılara sunmak için çalışmalarda bulunuyor. Kullanıcıların mobil cihaz kullanımı gün geçtikçe arttığı için Microsoft mobil cihazlar ile senkronizasyon konusunda sorun yaşamayacak bir işletim sistemi sunmayı planlıyor. Windows ailesi bu konuda ne yazık ki günümüzde sınıfta kaldı. Windows 10X ile birlikte bu sorunların da aşılacağı belirtiliyor. Yetkililer yeni işletim sistemi sayesinde daha akıcı ve güvenli deneyim yaşatacaklarını açıkladı.