Dünya

Yıkımı durmak için 6 aylık çocuğunu çatıdan attı

Güney Afrika'nın Port Elizabeth kentinde Kwadwesi kasabasının Joe Slovo ilçesinde kaçak olarak inşa edilen 90 gecekondunun yıkılması kararının ardından gerginlik yaşandı. Bir baba, yaşadıkları gecekondunun yıkım kararını protesto etmek için 6 aylık bebeğini çatıdan aşağı attı.

Yıkım sırasında bölge güvenliğini sağlamak için olay yerine giden Güney Afrikalı polis ekipleri, 150 protestocunun gösterisi ile karşılaştı. Protestocuların bir kısmı polise tuğla atarken; bir grup protestocu da lastik yakarak yolları kapattı. Göstericiler şiddet içerikli eylemlerine devam ederken; 38 yaşındaki bir prostestocu kucağına 6 aylık kızını da alarak çatıya çıktı. Yıkım kararı iptal edilmezse çocuğunu aşağı atmakla tehdit etti.

Adamın peşinden çatıya tırmanan polis, adamla konuşarak adamı, bebeği serbest bırakıp kendisine vermesi ve protesto gösterisini sonlandırarak aşağı inmesi için ikna etmeye çalıştı. Adam, protestodan vazgeçmeyeceğini söyleyerek bebeği aşağı sarkıtmaya devam etti. Bu sırada aşağıda bekleyen protestocular, bebeği aşağı atması konusunda adamı teşvik etmeye başladı.

Adamın bebeği serbest bırakmaması üzerine bebeğin hayatını korumak için harekete geçen polisin, tam adamı yakalamak için üstüne atladığı anda, adam çocuğu aşağı attı.

6 aylık bebek, aşağıda bekleyen polis ekipleri tarafından havada yakalandı. Küçük kız şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu. Polis tarafından yakalanıp kelepçelenen adam gözaltına alındı. Söz konusu bebek, annesine teslim edilirken; sosyal hizmetler bebek ve annenin güvenliğinin sağlanması için harekete geçti. 38 yaşındaki adam, 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanıyor. Öte yandan, protesto gösterileri bastırılırken; kaçak olarak inşa edilen 90 gecekondunun yıkımına başlandı.