2024-2025 eğitim-öğretim yılı müfredatı yarın açıklanacak... 2024-2025 eğitim-öğretim yılı müfredatı yarın açıklanacak...

Ankara İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğünde düzenlenen imza törenine, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman ve Fırat Üniversitesini temsilen Prof. Dr. Kürşat Esat Alyamaç katıldı. Protokol çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumu bina ve eklerinde afet risklerini tespit etme ve azaltma amacıyla üniversiteler tarafından AR-GE tabanlı ve kurumsal strateji geliştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirilmesi yer alıyor. 
  
Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Yapı ve Beton Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, ''Fırat Üniversitesi, yapısal afet risk azaltma çalışmalarında il, bölge ve ülke genelinde çok önemli çalışmalar yürütmektedir. Üniversitemiz Araştırma Üniversiteleri arasında da yerini her geçen yıl üst sıralara taşımaktadır. YÖK tarafından fen/mühendislik kategorisinde öncelikli alanlarımızdan biri de deprem çalışmalarıdır. Deprem öncelikli alanı ile ilgili Ülkemiz stratejisi doğrultusunda akademik, teknik ve sosyal çalışmalarımız, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş liderliğinde devam edecektir” dedi.