Geçen hafta Beşiktaş karşısında 2-0 gibi zirve yolunda ağır bir yenilgi alan Galatasaray, bu hafta sunduğu resitalle taraftarın gönlünü aldı.

Sarı-Kırmızılılar Denizlispor maçının başından sonuna kadar oynadığı doğru futbolla ve 6 golle adeta zirve yarışından vazgeçmediklerini rakiplerine gösterdi.

Özellikle karşılaşmada Linnes’in performansı göz doldurdu. Oynanan futbol Fatih hocayı  memnun etmiştir. Çünkü Beşiktaş maçı sonrası oyuncuların bu formda sahada olmaları ve Muslera’nın dönüşü takıma ekstra bir motivasyon katmış. Bir parantezde Belhanda’ya, o da karşılaşmanın yıldızlarından bir tanesiydi. Karşılaşmada güzel bir oyun  ortaya çıkardı fakat belhanda’nın o performansını sürekli olarak sergilemesi gerekiyor.  Çünkü bazı maçlarda kilidi açan oyuncu olması gerekiyor.

Uzun bir aradan sonra Emre Akbaba’nın da gol atması elbette tarafları sevindirmiştir. Son 3-4 maçta kaçırdığı pozisyonlar nedeniyle çok fazla  eleştiriliyordu.  Emre Akbaba’nın pozisyona girmesinde bir sıkıntı yok fakat girdiği pozisyonları değerlendiremiyordu. Bundan sonraki maçlarda yakaladığı pozisyonları gole çevirirse takıma skor olarak daha fazla katkı sağlayacaktır.

Bu 6 gollü galibiyetin ardından Yeni Malatyaspor deplasmanına gidecek olan Galatasaray,  orada da mutlak galibiyete odaklanacaktır. Önce Malatya sonra Antep deplasmanında mücadele edecek olan Sarı-Kırmızılılar bu iki karşılaşmadan kayıpsız çıkarsa Başakşehir maçında belki de liderliği alacaktır.

Muslera’nın dönüşü

Fernando Muslera uzun bir aradan sonra sahalara geri döndü. Eski formundan hiçbir şey  kaybetmemiş olması herkesi daha çok sevindirmiştir. Özellikle karşılaşmada kritik kurtarışları ile sahada “ben buradayım” diyordu. Muslera’nın yokluğunda Galatasaray geçen sezon şampiyonluğu kaçırdı. Bu sezon başında da aslında kaleci yönünden takım sıkıntı yaşıyordu fakat daha sonra Okan’ın birazcık toparlamasıyla, Muslera’nın da  yetişmesiyle geride kalan maçlarda Galatasaray’a ekstra bir katkısı olacaktır.