Galatasaray, zorlu Gençlerbirliği deplasmanından 3 puanla döndü ve şampiyonlu umudunu sürdürdü.

Maçın hemen hemen her bölümünde rakibine üstünlük kuran Sarı-Kırmızılılar önemli bir galibiyet aldı. Maç öncesi rakibinin maçını kazanmış olması her ne kadar takım üstünde bir baskı oluştursa da Fatih Terim’in öğrencileri Ankara deplasmanından hata yapmadan döndü. 2-0 bitti fakat karşılaşmada fark ikinci yarı da daha da açılabilirdi. Galatasaray için rahat bir galibiyet oldu.

Emre Akbaba Yine attı

Son haftalarda yükselen bir performans sergileyen Emre Akbaba bu maçı da boş geçmedi. Trabzonspor ve Konya maçlarında golleriyle takımına puanlar kazandıran Emre Akbaba, bu maçta da golüyle galibiyeti perçinleyen isim oldu.

2 gol attı biri sayılmadı fakat hele bir pozisyon harcadı ki, takım arkadaşlarını isyan ettirdi. 3’e 1 pozisyonda yukardaki iki arkadaşına topu çıkartmak yerine sürmeyi deneyen Akbaba topu kaptırınca arkadaşlarının sitemiyle karşılaştı ki skor 3-0’a gelecekti.

Sezon sonu Emre Akbaba’nın sözleşmesi bitiyor ve kulüp sözleşme uzatmaya pekte sıcak bakmıyor. İnişli çıkışlı bir performans sergileyen ve tam anlamıyla geldiği günden beri sakatlıklardan dolayı tam bir verim alamayan Terim’in sözleşme uzatma konusundaki fikri sezon sonunda bakalım nasıl olacak.

Halil sonunda golü buldu

Haftalardır fırsat bulduğu maçlarda pozisyona girmesine rağmen gol bulamayan Halil Dervişoğlu sonunda ağları buldu. Genç oyuncu karşılaşmanın 44. dakikasında ceza sahası dışından güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi. Terim’in Halil ile biz daha iyi hücum sergiliyoruz dediği ve güvendiği genç yeteneklerden birisi olan Halil, bu maçta hocasının yüzünü güldürdü. Güzel de bir gol attı. Daha kolay pozisyonlarda golle tanışamayan genç oyuncu Gençlerbirliği maçında golünü atarak güven tazeledi. Son 3 maç kala genç oyuncuyu Terim bakalım Beşiktaş derbisinde de sahaya sürecek mi?

Sırada beşiktaş derbisi

Galatasaray önümüzdeki maç derbide sahasında lider Beşiktaş’ı ağırlayacak. Arasında 6 puan bulunan lideri mağlup etmesi durumunda ise fark 3’e inmiş olacak ve Sarı-Kırmızılılar umudunu son 2 maça taşıyacak.

Terim’in derbideki 11’i nasıl olacak diye beklerken derbide gelecek bir galibiyet ile tüm hesaplar yeniden yapılacak. Terim’e göre Sergen Yalçın’ın tek avantajı ise mağlubiyet alması durumunda bile hâlâ liderliği sürdürme şansı bulunuyor.

Bakalım hafta sonu nasıl bir maç olacak? Terim kazanacak yola devam mı diyecek yoksa Yalçın kazanıp bu iş bitti mi diyecek?  Bu arada bir diğer rakip Fenerbahçe’yi de unutmayalım... Bekleyelim görelim...