Galatasaray’da bir taraftan şampiyonluk hesapları sürerken diğer taraftan kulüp yönetiminde art arda gelişmeler sürüyor.

Mustafa Cengiz yönetiminde 2 sezon şampiyonluk yaşayan Galatasaray’da ilk ayrılık belli oldu.

Başkan Mustafa Cengiz yapılacak olan seçimde aday olmayacağını açıkladı. Fatih Terim ile de pek çok konuda fikir ayrılılığına düşen Cengiz’in bu ayrılığı çokta sürpriz olmadı desek yeridir. Çünkü Terim, Cengiz yönetimi kalırsa ben kalmam diye çevresine belirtmişti.

Sezon başında yaşanan transfer kaosu ve yetersiz takım yüzünden taraftarın çok fazla eleştirisine maruz kalan Cengiz yönetiminin Terim ile de arası son zamanlarda açılmıştı. Hele bir sezon başı kadrosu vardı ki takımda orta saha yoktu. Sonradan Taylan ile biraz toparlanan orta sahaya Gedson ve Onyekuru gibi iki ismin katılmasıyla takım daha dirençli bir yapıya büründü. Zaten devre arası transferleri yapılamamış olsaydı bu Galatasaray ligin alt sıralarına yakın bir takım olurdu. Her yeni gelen oyuncu takıma ekstra bir güç verdi ver şuan takımın şampiyonluk yarışını hâlâ sürdürüyor olmasında da en büyük pay Terim ve yardımcılarının. Onların sayesinde bu takım bu kadar fazla toparlandı. Şampiyonluk yarışında olan takımlardan belki de en yetersiz kadroya sahip takım Galatasaray.

Albayrak kalacak mı?

Yapılacak olan seçimin ertelenmesi kararı ise tüm camia da şok etkisi yarattı. Birçok kişi tarafından eleştiri yağmuruna tutulan yönetim, seçimi haziran ayına erteleyerek adeta takımı da kaosun ortasında bırakmış olacak. Çünkü yeni yönetimin haziran ortası gibi başa gelmesi durumunda birçok sorun ortaya çıkabilir.

Galatasaray’da Mustafa Cengiz’den sonra gözler Abdurrahim Albayrak’a çevrildi. Yeni yönetimde yer alacak mı? Terim ile yeniden çalışacak mı? Bunlar da merak edilen konulardan bir tanesi ki, sezon içinde Terim ile de aralarında bir soğukluk olduğu iddia edilmişti.

Aslında yeni seçim Galatasaray’da birçok şeye gebe. Çünkü Terim’in mevcut sözleşmesi de sezon sonunda bitecek. O da kalacak mı takımda yeni yönetimle çalışacak mı bunlarda cevapsız sorular.

Bakalım ilerleyen günlerde nasıl kararlar alınacak. Seçim ve Galatasaray’ın geleceği nasıl olacak hep birlikte göreceğiz.