Sultan, İsrail askeri saldırıları sonrasında hastaların çoğunun dört tür yaralanma nedeniyle hastaneye kaldırıldığını söyledi.

ABD’de korkunç tablo: 10 yılda 321 bin çocuk uyuşturucu yüzünden anne-babasını kaybetti ABD’de korkunç tablo: 10 yılda 321 bin çocuk uyuşturucu yüzünden anne-babasını kaybetti

Yaralıların birçoğunun ateşli silah, patlama, şarapnel veya yanıklar nedeniyle yaralandığı aktarıldı.

Sultan, kurşun yaralarının genellikle kurbanın dizleri, kolları, omuzları, boynu veya omurgasındaki büyük kan damarlarına çarptığını ve hastanın hayatta kalması halinde sıklıkla sakatlıklara yol açtığını söyledi.

Patlama yaralanmalarının büyük kemiklerin tamamen kırılmasının yaygın olduğunu belirten Sultan,  yaralıların hastaneye kol ve bacakları sallanarak" girdiğini ve onları ampütasyona zorlandığını ifade etti. Sultan, şarapnel yaralanmalarının "vücudun herhangi bir yerine" nüfuz edebildiğini ve genellikle kurbanın uyluklarına, karnına, göğsüne veya boynuna saplandığını belirtti. Sultan, diğer küçük sahra hastanelerinin de malzeme ihtiyacı duyduğu hastanedeki ciddi tıbbi malzeme ve ilaç eksikliği nedeniyle bu yaralanmaların tedavisinin karmaşık hale geldiğini kaydetti.

Sultan, "Bu hastaneye bir şey olursa Gazze'nin tüm sağlık altyapısı mahvolur" dedi.