İtfaiye eri mesleği yüzyıllardır en önemli mesleklerden biri olarak öne çıkmaktadır. Eski yıllarda ahşap evlerde çıkan yangınlar, tarlalarda ve ormanlarda çıkan yangınlar İnsanoğlunu epey zorlamıştır. Günümüzde ise trafik kazaları sonucunda, fabrikalarda, ormanlarda, evlerde vb. çıkan yangınlar büyük tehlike oluşturmaktadır. Yunanistan'da çıkan son yangın büyük bir felakete dönüşmüş ve onlarca insan hayatını kaybederken onlarcası da yaralanmıştır. İşte yangın felaketinin boyutu bu denli büyüktür.


Peki yangınlara karşı nasıl mücadele edilir? Tam da bu noktada "İtfaiye Teşkilatı" oldukça kritik bir rol oynamaktadır. İtfaiye erleri alevlerin içerisine canlarını hiçe sayarak girip yangınları söndürmekle görevlidir. Saatler hatta günler süren yangınlarla itfaiye erleri ara vermeden mücadele eder. Evler, eşyalar, hayvanlar, tarlalar itfaiye erleri sayesinde yok olmaktan kurtarılır. Peki bu denli zorlu bir görevi icra eden itfaiye erleri ne kadar maaş alır? İtfaiye eri maaşı 2018 ne kadar? İtfaiye eri ne iş yapar? 

2018 İTFAİYE ERLERİ NE İŞ YAPAR?

İtfaiye teşkilatının ana görevi yangınla mücadeledir. Türkiye'nin 81 ilindeki yüzlerce ilçede ve binlerce köyde itfaiye erleri görev yapmaktadır. Yangın söndürme, arama kurtarma, vatandaşın mal ve can güvenliğini sağlama gibi onlarca kritik öneme sahip görevi itfaiye erleri icra eder. İtfaiye teşkilatı bünyesinde pek çok kıdem bulunmaktadır. Teşkilatta yalnızca itfaiye erleri görev yapmaz. İtfaiyede görevli personelin rütbeleri küçükten büyüğe doğru itfaiye eri, itfaiye çavuşu, itfaiye başçavuşu ve itfaiye amiri şeklindedir.

İtfaiye erleri kullandıkları ekipmanlarla kurtarma operasyonlarına ve yangın söndürme operasyonlarına katılır. Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Türkiye'nin her yerinde her şartta görev yapmak üzere eğitim alırlar. Öyle ki ağaçta kalan bir kediyi kurtarmaktan tutun da bir trafik kazasına kadar her türlü görevi icra edebilirler. Peki itfaiye eri maaşları ne kadardır? 2018-2019 itfaiye eri maaşı ne kadar?

2018-2019 İTFAİYE ERİ MAAŞI NE KADAR?

İtfaiye Teşkilatında görev yapan İtfaiye Eri gibi İtfaiye personelleri belediye ve kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde istihdam edilmektedir. İtfaiye personelleri sahip oldukları kıdem/rütbelere göre farklı miktarlarda maaş alabilmektedir. 2018 yılında itfaiye personelleri Ocak ve Temmuz ayı zamları da hesap edildiğinde diğer mesleklere oranla oldukça yüksek maaş almaktadır. İşte itfaiye personeli maaşları.. İşte itfaiye eri maaşları..

2018-2019 döneminde İtfaiye Eri 3 bin Türk Lirası civarında maaş almaktadır.

2018-2019 döneminde İtfaiye Çavuşu 3 bin 100 Türk Lirası civarında maaş almaktadır.

2018-2019 döneminde İtfaiye Başçavuşu 3 bin 250 Türk Lirası civarında maaş almaktadır.

2018-2019 döneminde İtfaiye Amiri 3 bin 400 Türk Lirası civarında maaş almaktadır.

İtfaiye personelleri yukarıda işaret edilen rakamlar civarında maaş almaktadır. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki itfaiye personellerinin maaşlarında bazı koşullara bağlı olarak değişiklik yaşanabilmektedir. Örnek vermek gerekirse doğu bölgesinde çalışan İtfaiye Eri batı bölgesinde çalışan itfaiye erine göre daha yüksek maaş alabilmektedir. Yüksek nüfuslu bir bölgede çalışan itfaiye eri daha yüksek maaş alabilmektedir. Aile ve çocuk sahibi olan itfaiye personeli daha yüksek maaş alabilmektedir.