ANKARA (AA) - Kuzey Kore medyasında, ABD'nin Kore Yarımadası'nda gelişmiş silahları kullanarak düzenlediği askeri tatbikatlar için "barış ortamına darbe" ve "askeri provokasyon" yorumu yapıldı.

Kuzey Kore hükümetine ait internet sitesi Uriminzokkiri’de yayımlanan makalede, ABD Kore Güçlerinin (USFK), Yüksek İrtifa Bölge Savunma (THAAD) sistemlerini kullandığı tatbikat, "Kore Yarımadası'nda zor kazanılan barış ortamına zarar veren askeri provokasyon" olarak nitelendirildi.

Tatbikatın, "Kuzey Kore'ye karşı açık bir gözdağı" olarak değerlendirildiği makalede, "ABD, bizi tehdit ederek kötü niyetli amacına ulaşabileceğini düşünüyorsa, bu aptalca bir yanlış hesaplama olacaktır." ifadeleri yer aldı.

Makalede ayrıca Güney Kore hükümetine "ABD'nin acımasız ve düşmanca eylemlerine destek vermesi halinde kötü sonuçlarla karşılaşacağı" uyarısında bulunuldu.

Kuzey'in devlet kontrolündeki diğer yayın organı Meari'de yayımlanan yazıda ise THAAD sistemlerinin kullanıldığı tatbikatın yalnızca Kuzey Kore'yi değil komşu ülkeleri de hedef aldığı belirtildi.

Meari, ABD'nin düzenlediği tatbikatı, "uluslararası toplumda öfkeye yol açan askeri bir provokasyon" olarak niteledi.

Washington ve Seul, geçen yıl Kuzey Kore'nin füze tehditlerine karşı THAAD sistemlerini Seul'un 70 kilometre güneyindeki Pyeongtaek kentine konuşlandırmıştı. ABD geçen ay bölgeye konuşlandırdığı THAAD sistemlerini kullanarak tatbikat düzenlemişti.

Kaynak: aa