ANKARA (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, "Sayın Cumhurbaşkanımızı çocuk ve bebek katili Siyonist Netanyahu ile karşılaştırmak basiretsizlik, ferasetsizlik, izansızlık, aymazlık, hadsizlik ve ezikliktir. Filistin davasına olan bağlılığı ile tarihe geçecek bir lidere çirkince saldırmak, ne siyasi ahlaka ne de insanlığa sığar." dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığınca 81 ilin gençlik kolları başkan ve bazı teşkilat üyeleri, üzerinde "Özgür Filistin" yazılı tişört, "Hepimiz Filistinliyiz" yazılı atkı ile ellerinde "Dünya beşten büyüktür", "Dünyanın vicdanı Türkiye", "Filistin gençliğin intifadasıdır", "Elbet bir Musa kalacak", "İşgali durdurun", "Dilsiz şeytan olmayacağız" yazılı dövizlerin yanı sıra Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutu yanındaki alanda toplandı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Türkiye'nin en büyük, en güçlü ve en dinamik gençlik yapılanması "AK gençlik" olarak, "Filistin topraklarındaki zulme dur" demek için toplandıklarını söyledi. İnan, "Terör devleti İsrail, her yıl ramazan ayında gerçekleştirdiği menfur saldırılarına bu sene de devam etti. 1918'den beri Filistin topraklarında sistematik olarak bir soykırım stratejisi uygulamakta, vahşet ve barbarlıkta sınır tanımamaktadır." diyen İnan, İsrail'in, bütün dünyanın gözü önünde çocukları, kadınları, yaşlıları öldürdüğünü ve açık şekilde savaş suçu işleyerek soykırım yaptığını ifade etti.

Terör devleti İsrail'in, yeryüzünde Filistinli çocuklara cehennemi yaşattığını, bütün dünyanın, anne karnında, kundakta ve beşikte katledilen bebekleri, oyun oynarken öldürülen çocukları izlediğini ifade aktaran İnan, Siyonist İsrail'in tüm dünya ve insanlık için büyük bir tehlike olduğunu söyledi.

Filistin topraklarının tüm dünyanın gözü önünde gasbedildiğini, Filistin halkının da yok edildiğini vurgulayan İnan, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçmişte olduğu gibi bugün de Filistin ve Kudüs davasına en çok sahip çıkan liderdir. Ancak bu haklı haykırış bazı çevreler tarafından manipüle edilmeye çalışılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın İsrail'e yönelik tepkisini antisemitizm olarak lanse etmek, en hafif tabiriyle vicdansızlıktır. Ne yazık ki Cumhurbaşkanımızın zulme yönelik tepkisinden İsrailliler kadar rahatsız olan ülke içindeki sözüm ona muhaliflerin ahvali de acınasıdır. BM Zirvesi'nde dünya liderlerinin gözünün içine baka baka 'Dünya beşten büyüktür' diyen, İsrail'in Filistin işgalini adım adım tüm dünyaya haykıran Sayın Cumhurbaşkanımızı çocuk ve bebek katili Siyonist Netanyahu ile karşılaştırmak basiretsizlik, ferasetsizlik, izansızlık, aymazlık, hadsizlik ve ezikliktir. Filistin davasına olan bağlılığı ile tarihe geçecek bir lidere çirkince saldırmak, ne siyasi ahlaka ne de insanlığa sığar. Cumhurbaşkanımız, işgalci İsrail'in terör eylemleri başladığı ilk andan itibaren, kanlı saldırıların durdurulması, uluslararası camianın güçlü bir tepki vermesi için yoğun bir diplomasi trafiği yürütmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımız bu süreçte 19 ülkenin devlet ve hükümet başkanıyla telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, acımasızca çocukları katleden İsrail terörüne karşı Türkiye'nin her zaman Filistinli kardeşlerinin yanında duracağını ve Kudüs'ün izzetini korumaya devam edeceğini vurgulamıştır."

Bu arada İnan ve beraberindeki grup, çocuk ölümlerini protesto etmek için Büyükelçilik önüne, saldırılarda ölen Filistinli çocukların isimlerinin yazılı olduğu pankart ile oyuncak, çocuk giysisi ve biberon bıraktı.

Kaynak: aa