Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya, "Rabbim inşallah bizlere, gerek Selçuklu'da gerek Osmanlı'da gerek Cumhuriyet'in kuruluşunda öncü olan liderlerle beraber yeni bir tarih yazmayı nasip etsin." duasıyla başladı.

Erdoğan, sözlerine, salondakilerin tezahüratları üzerine "Ben de aşığım size. Böyle gençlik olur da onlara aşık olunmaz mı?" diyerek başladı. 

"Buradan Kocaeli'nin tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki vatandaşlarımı selamlıyorum." diyen Erdoğan, salondakilerin "Samanyolu" şarkısını hep bir ağızdan söylemeleri üzerine, "Siz bir şarkısınız bunu biliyorum. Hiçbir zaman unutulmayacaksınız buna inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulduğu günden beri Kocaeli teşkilatı bünyesinde görev yapmış, partiye, şehre, ülkeye, demokrasiye hizmet etmiş herkese teşekkür ederek, bu davaya gönül vermiş olup da darı bekaya göçenleri rahmetle yad ettiğini söyledi. 

Son üç dönemdir Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür eden Erdoğan, seçimlerde büyükşehir ve ilçelerde partiyi temsil edecek belediye başkan adaylarına, 31 Mart gecesine kadar sürecek seçim maratonunda muvaffakiyet diledi. 

Erdoğan, son 14 seçimde olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de Kocaeli'nin yüzlerini güldüreceğine inandıklarını dile getirerek, "Kocaeli bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliğinden yana kullanacaktır. AK Parti kadroları bu seçimlerde Kocaeli'nde, daha çok koşturarak, daha çok çalışacak, daha çok insana ulaşacak ve inşallah 12 ilçemizde ve büyükşehirde bir kez daha AK Parti'nin zafer sancağını şehrimizde dalgalandıracaklardır. Bu şehir hizmetin kıymetini iyi bilir. Bu şehir sanayinin, ticaretin, emeğin, gayretin, fedakarlığın değerini çok iyi bilir." şeklinde konuştu.

"Durmak yok, yola devam"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında, salonda bulunan ve gözyaşlarını tutamayan bir çocuğa dönerek, "Deden kurban olsun sana bir dur da. Ben de seni çok seviyorum. Kardeşlerim, işte bu gönül. Gönülden gönüle yol var değil mi? Ağlama yok. Ağlarsan beni de burada ağlatırsın." diyerek karşılık verdi. 

Kocaeli'nin her alanda olduğu gibi, belediye hizmetlerinde de en iyisine layık olduğunu dile getiren Erdoğan, "AK Parti olarak tek amacımız Kocaeli'nin hak ettiği hizmetlere, bundan sonra da inşallah yine kavuşturmaktır. Durmak yok, yola devam." dedi. 

Erdoğan, dün Ankara ve Trabzon'daki konuşmalarında 31 Mart seçimlerinde AK Parti teşkilatlarına çok büyük görevler düştüğünü dile getirdiğini hatırlatarak, "Sadece seçmen kütükleriyle değil, kısa bir çalışmada bu sorumluluğun nasıl çok önemli sonuçlara vesile olacağını gördük. Seçmen kütüklerini incelediğimizde AK parti üyelerinden 504 bininin burada kayıtları olmadığını tespit ettik. Bir önceki seçime göre ilçe değiştiren 1,5 milyon kişi içinde de 222 bin AK Parti üyesi var. Ayrıca bu seçimde 1 milyon gencimiz ilk defa oy kullanacak. Bu rakamlar Kocaeli'nde de şu şekildedir; ilk defa oy kullanacak kişi sayısı 23 bine yakın. Bir önceki seçime göre şehre yeni gelen seçmen sayısı yaklaşık 38 bin. Bir önceki seçimde oy kullanıp da listelerde olmayan kişi sayısı yaklaşık 20 bin." şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondakilerin Sultan Alparslan, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmed, Mustafa Kemal Atatürk ve kendi resimleriyle yaptığı koreografi üzerine, "Rabbim inşallah bizlere gerek Selçuklu'da, gerek Osmanlı'da, gerek Cumhuriyet'in kuruluşunda öncü olan liderlerle beraber yeni bir tarihi yazmayı nasip etsin. İşte Sultan Alparslan olmasaydı, şunu bilin ki Osmanlı olmazdı. Osmanlı oldu, Fatih... Fatih ile bir çağ kapandı, bir çağ açıldı. Ve geldik Cumhuriyet'e. Cumhuriyet yeniden bir kuruluş değildir aslında. Cumhuriyet, Selçuklu'nun, Osmanlı'nın bir devamı mesabesindedir. Bunu farklı olarak telakki etmeye çalışanlar, öyle anlatmaya çalışanlar var ama bu yanlışa biz asla düşmedik, düşmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

"12 ilçeye inşallah 31 Mart akşamı AK Parti olarak sancağı dikiyoruz"

Erdoğan, parti üyesi olup da seçmen kaydı bulunmayanların sayısının 10 bin civarında olduğunu belirterek, "Bunların hepsi de gerçekten çok ciddi rakamlardır. Şayet bu değişimleri doğru şekilde takip edip, milletimizin gönlüne girebilirsek, seçim sonuçlarında belirleyici bir etkiye yol açabiliriz. Tüm il ve ilçe başkanlarımıza buradan talimat veriyorum. Ekranları başında bizi izleyen tüm kardeşlerime sesleniyorum. Seçmen kütüklerinde isimleri yer almayan üyelerimizin adreslerini bulup, kayıtlarını yaptıracaksınız." şeklinde konuştu. 

Konuşması sırasında kadın kollarını da tebrik eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Maşallah, demek ki kadın kollarımız da burada. Kadın kollarımızı da tebrik ediyoruz. Kale içeriden fethedilir. Onun için kadın kollarımızın yükü ağır, gençlik kollarımızın yükü ağır, ana kademe yükün ağır. 12 ilçeye inşallah 31 Mart akşamı AK Parti olarak sancağı dikiyoruz ve Kocaeli Büyükşehir sancağını inşallah parti genel merkezine teslim ediyoruz. Adres değiştirerek, ilinize, ilçenize gelmiş üyelerimizle hemen irtibata geçmelisiniz. Üyemiz olmayan vatandaşlarımıza da 'Hoş geldiniz' ziyaretine gideceksiniz. Oy verme hakkı kazanan her gencimize ulaşıp, onları siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel hakları konusunda bilgilendirecek, kendilerini partimizde siyaset yapmaya davet edeceksiniz. Bunları hakkıyla yerine getirdiğimizde AK Parti'nin önünde yepyeni bir dönem açılacaktır."

Erdoğan, bugün burada AK Parti'ye gönül verenlerle ahitlerini yenilemek istediklerini dile getirip, "Kocaeli, 31 Mart seçimlerinde rekor bir oyla sandıkları patlatıyor muyuz? Kocaeli, bu şehre yakışan hizmet için bir kez daha AK Parti diyor muyuz? Kocaeli, AK Parti'yi 31 Mart'ta yine zirveye çıkartıyor muyuz?" diye sorarak, "Maşallah... Rabbim şu güzel manzarayı 31 Mart akşamı yaşamayı bizlere nasip etsin." ifadelerini kullandı. 

"Kocaeli Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden biri"

İstanbul'da yeni yüksek hızlı tren projesinin inşasına başlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplam maliyeti 10,5 katrilyon lira olan Gebze, Sabiha Gökçen, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul Yeni Havalimanı, Halkalı arasındaki yüksek hızlı tren projemizin, proje çalışmaları bitti, yakında inşasına başlıyoruz." ifadesinde bulundu.

Erdoğan, Kocaeli'nin ticari ve beşeri zenginlikleriyle Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

Onun için buradaki hizmetin farklılığının olduğunu dile getiren Erdoğan, "Sanayi, ticaret ve üretim şehrimiz Kocaeli'nde, kişi başına düşen milli gelir Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak 18 bin dolara ulaştı, yani bugün Avrupa Birliği üyesi ülkelerin birçoğundan kişi başına düşen milli gelirde şu anda çok daha ileride. Bu rakamla Kocaeli, milli gelir sıralamasında Türkiye'de ikinci durumda." diye konuştu.

Erdoğan, özel sektörün şehre yaptığı yatırımlar kamu yatırımlarıyla birleştiğinde ortaya devasa bir tablo çıktığını kaydederek, şunları söyledi:

"Öyleyse bunun kıymetini bileceğiz. Hükümetlerimiz döneminde Kocaeli'ne yaptığımız yatırımlar 27 katrilyon lira. Bu, her şehre nasip olmadı. Eğitimde 10 bin 670 yeni derslik inşa ettik. Kocaeli Üniversitesini yeni yatırımlarla büyüttük. Bugün yerel ve uluslararası öğrencileriyle Kocaeli Üniversitemiz, ülkemizin önde gelen eğitim-öğretim kurumlarından biridir. İkinci üniversitemiz olarak Gebze Teknik Üniversitesini faaliyete geçirdik. Yüksek öğrenim öğrencilerimiz için 14 bin 191 yatak kapasiteli yurt binalarını şehrimize kazandırdık. Birkaç yıla kadar bunlara, 2 bin 550 kişi kapasiteli yeni yurt binaları daha ekliyoruz. Kocaeli'nde 33 bin seyirci kapasiteli stadyum, Gebze'ye, Darıca'ya, Gölcük'e gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları inşa ettik. Niye? Biz Kocaeli'ne aşığız. Toplam 80 adet sağlık tesisi yaptık. Bunlarla kalmadık, bin 180 yataklı Kocaeli Şehir Hastanemizin, 400 yataklı Gebze Fatih Devlet Hastanesinin ve 250 yataklı Gölcük Devlet Hastanesinin inşaları sürüyor. Kocaeli'nde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, gazilerimize, engellilerimize, yaşlılarımıza 1,5 milyar lira tutarında destek sağladık. TOKİ vasıtasıyla Kocaeli'nde 19 bin 352 konut projesini hayata geçirdik. Durmadık çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız. Şehrimizin 119 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 272 kilometreye çıkardık. Birileri laf üretir, biz iş üretiriz, iş."

"Kocaeli'ni büyütmeye, zenginleştirmeye devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun en önemli ayağının Kocaeli'nden geçtiğini hatırlatarak, şu bilgileri paylaştı:

"Osmangazi Köprüsü'nü Kocaeli'yle birlikte ülkemize kazandırdık. İstanbul-İzmir Otoyolu'nun biten kesimlerini etap etap trafiğe açtık, açıyoruz. Allah nasip ederse inşallah bu yıl sonuna kadar da bu proje bitmiş olacak, hedefimiz bu. Böylece İstanbul'dan İzmir'e olan mesafeyi 3,5 saate düşürdük. Çok önemli bir proje, dev bir proje. Aynı şekilde Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy-Akyazı kesiminin Kocaeli sınırları içerisindeki 11,2 kilometrelik bölümünü trafiğe açtık. İnşallah bu otoyolunun tamamını 2020 yılında tamamlıyoruz. İzmit-Kandıra Yolu projemizin köprüleri inşa ediliyor. Kalan kısmını da önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Kocaeli'ni İstanbul, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Ankara ve oradan da Konya ile yüksek hızlı tren hattıyla bağladık. Biz yaparız, onlar konuşur. Aramızdaki fark bu. Yapımı devam eden hızlı tren projelerimiz tamamlandığında Kocaeli, Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine birçok il merkeziyle bağlanmış olacak. Sanayinin, ekonominin can damarı illerimizden biri olan Kocaeli'ye yaptığımız Türkiye'nin en modern lojistik merkezlerinden biri olan Köseköy Lojistik Merkezinin birinci etabını tamamlayarak, işletmeye açtık. Bu lojistik merkezinin ikinci etabıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gebze-Halkalı Banliyo Hatları'nı iyileştirmek ve modernize etmek için yaptığımız çalışmalar da bitmek üzere. Projenin tamamını yıl sonuna kadar tamamlıyoruz. Toplam maliyeti 10,5 katrilyon lira olan Gebze, Sabiha Gökçen, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul Yeni Havalimanı, Halkalı arasındaki yüksek hızlı tren projemizin, proje çalışmaları bitti, yakında inşasına başlıyoruz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Çiftçi yandı, çiftçiye en ufak bir şey verilmiyor. Çiftçi aç, sefil. Ellerinden arazileri alındı." dediğini aktaran Erdoğan, "Bay Kemal, bak sana resmi bir rakam açıklayayım. Biz sadece Kocaelili çiftçilerimize ne ödedik biliyor musun? 348 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik. 'Vereceğiz' demiyorum, verdik. Görüldüğü gibi her alanda Kocaeli'ni tarihi hizmetlerle de buluşturduk. Önümüzdeki dönem özel sektörümüz bir yandan, bakanlıklarımız bir yandan, belediyelerimiz diğer yandan Kocaeli'ni büyütmeye, zenginleştirmeye devam edeceğiz." dedi.

"Lokomotif nereye giderse vagon da oraya gider"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün açıklanan cari işlemler açığı, son 20 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu bir müjdedir. Biz ülkemizi ve milletimizi bir üst lige çıkarmakta kararlıyız. İngilizlerin çok önemli bir kuruluşu açıklamayı yaptı. '2030 yılında Amerika üçüncü sıraya, Türkiye ise beşinci sıraya yükselecek' dedi." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçenlerde ana muhalefetin başındaki bir zat, sözcüleri, diyor ki 'AK Parti döneminde enflasyon zirve yaptı.' Bu adam üstelik de maliyeci, oralardan gelmiş. Nedense bunların maliyecileri bir garip. Ben, CHP'nin geçmişi olan SHP, DSP filan onların koalisyon hükümetlerinde bulunduğu dönemler de dahil olmak üzere 14 yılın enflasyonda ortalamasını vereyim, yıl yıl söylemeyeyim. 14 yıllık ortalama ne biliyor musunuz? 70,3 enflasyon. Hele hele bunların bir tanesi var ki tavan yapan yıl, o da 1994, 120,3 DYP-SHP. Ne diyorlar biliyor musunuz? 'O CHP değil, SHP.' Biz kargayı sesinden tanırız. Adam, SHP'yi şimdi inkar ediyor. Gelelim bizim döneme, 16 yıl bizim iktidarımız. 16 yıllık iktidarımızda enflasyon ortalaması 9,5. Yahu 70 nere, 9,5 nere? Böyle yalan olur mu ya? Ama alışmışlar. Başlarındaki ne ki... Her zaman şöyle bir laf var, 'Lokomotif nereye giderse vagon da oraya gider.' Bu böyledir." diye konuştu.

"Silahlandırdıkları terör örgütleri kendi başlarına bela olacak"

Türkiye'ye karşı tehdit oluşturma çabası içinde olanların pişman olacağını vurgulayan Erdoğan, "Güya Arap Baharı'nı ülkemize de taşıyıp bizi kara kışa gömmek isteyenler şimdi kendileri aynı sancıyla kıvranıyorlar. Türkiye'yi tehdit etmesi için semirtip silahlandırdıkları terör örgütleri PKK, YPG'si, FETO'su, DEAŞ'ıyla eninde sonunda kendi başlarına bunlar bela olacak. Bu örgütler uyuşturucudan haraca, insan kaçakçılığından fuhşa kadar her türlü mafyatik yöntemle kendilerini koruyup kollayanların kabusu haline dönüşecek. İşte o gün terör örgütleriyle dans etmeyi siyaset sananlar bin pişman olacaklar ama iş işten de geçmiş olacak." dedi.

"Rabia" işareti yaparak, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" diyen Erdoğan, bununla bu büyük musibetin önünü kestiklerini dile getirdi. 

Geleceğe dün olduğundan çok daha güvenle bakılabiliyorsa, son 5-6 yıldır verdikleri büyük mücadele sayesinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Özellikle 15 Temmuz destanı tüm hesapları altüst eden bir dönüm noktasıdır. Şimdi önümüzdeki dönemde, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Yolumuza da böyle devam edeceğiz. Bizi bölemeyecekler, bizi ayıramayacaklar, aman ha bizde ayrılık yok, bizde dargınlık yok, küs yok. Bağışlayıcı olacağız, affedici olacağız ve yolumuza da bu şekilde devam edeceğiz." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokraside ve ekonomide katedilen mesafenin hem bugünlere gelinmesinde hem de hedeflere ulaşılmasında çok büyük bir güvence olduğunu vurguladı. 

Kocaeli'nin Türkiye demek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'nde sıkıntı varsa Türkiye'nin her yerinde sıkıntı olacağını ifade etti. 

Kocaeli gelişiyorsa, büyüyorsa ve üretiyorsa Türkiye'nin diğer bölgelerinde de işlerin yolunda olacağını belirten Erdoğan, "Ülkemizin başına kara bulutlar toplamak isteyenlerin oyunları hiç bitmiyor. En son dövizi ve faizi kullanarak, ülkemizi tökezletmeye kalktılar. Hamdolsun, aldığımız tedbirlerle bu saldırıyı bertaraf ettik. Açıklanan her veri, yayımlanan her rakam ekonomideki dalgalanmanın yerini yeniden istikrara bırakmaya başladığını gösteriyor. En son dün açıklanan cari işlemler açığı son 20 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu bir müjdedir." diye konuştu. 

Erdoğan, kredi kartı borçlularından esnafa, çiftçilerden sanayicilere kadar her kesime yönelik destek paketleriyle bu sıkıntılı süreçte milletin yanında yer aldıklarının altını çizdi. 

Türkiye'nin 2019 yılında bir kez daha herkesi şaşırtarak, çok iyi bir ekonomik performans ortaya koyacağına yürekten inandığını vurgulayan Erdoğan, "Çünkü milletime inanıyorum. Bu millet isterse başarır." ifadesini kullandı. 

Bir süredir belediye başkan adaylarını açıklama törenleri vesilesiyle şehirleri ziyaret ettiklerini hatırlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gittiğim her yerde insanlarımızın gözlerindeki umudu, kararlılığı, heyecanı görebiliyorum. Tıpkı daha önceki saldırılar gibi, tıpkı 15 Temmuz gibi, bu son ekonomik tuzak da milletimizin hedeflerine ulaşma azmini kamçılamıştır. Türkiye hem siyasi hem ekonomik bakımdan öyle bir noktaya gelmiştir ki, ya iyi bir hamle yapıp bir üst lige çıkacağız ya da bulunduğumuz yerde patinaj yaparak eski günlerimize geri döneceğiz. Biz ülkemizi ve milletimizi bir üst lige çıkarmakta kararlıyız. İşte İngilizlerin çok önemli bir kuruluşu açıklamayı yaptı. Ne dedi? '2030 yılında Amerika üçüncü sıraya, Türkiye ise beşinci sıraya yükselecek' dedi. Biz demedik, bunu İngiliz, bu kredilerle ilgili şirket söylüyor. Milletimizin de aynı kararlılıkta olduğunu gördüğümüz için gerektiğinde yedi düvele meydan okumaktan çekinmiyoruz."

"Zillet ittifakına 31 Mart akşamı ders vereceğiz"

Geçmişte Türkiye'yi çok basit siyaset ve ekonomi oyunlarıyla istedikleri gibi yönlendirenlerin artık bunu yapamadıklarını gördükleri için kendileriyle anlaşma yolu aradığını aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Eğer Türkiye, eski Türkiye olsaydı bugün Suriye'de o terör koridoru da kurulmuştu, Irak paramparça edilmişti, Filistin gibi, Bosna gibi kadim davalarımızdan eser kalmamıştı. Bunu biz söylemiyoruz. Çeşitli vesilelerle görüştüğümüz dünyadan ve bölgemizden siyasetçiler, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, iş adamları, herkes bize fısıltıyla veya yüksek sesle bunu ifade ediyorlar. Ülkemizin öncülük ettiği bu süreçten rahatsız olanlar her gün yeni oyunlarla, yeni bahanelerle, yeni argümanlarla, yeni tuzaklarla karşımıza çıkıyorlar. Biz önümüze getirilen konuların ardındaki gerçekleri bildiğimiz için siyasetin ve diplomasinin gereklerini yerine getirmekle birlikte kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdürüyoruz. Tabii bir de bu gerçekleri gözleri olup da göremeyenler, kulakları olup da duyamayanlar, dilleri olup da söyleyemeyenler, kalpleri olup da ikrar edemeyenler var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye ve millete hizmet etmenin nasip meselesi olduğunu belirterek, "CHP gibi, HDP gibi nasipsizler, önümüzdeki seçimlerde güya önümüzü kesmek için karşımızda ittifak kuruyorlar. Bir tarafta ülkeye ve millete hizmet için kurulan Cumhur İttifakı bulunuyor. Bunu Sayın Bahçeli'yle birlikte oturduk, konuştuk, değerlendirdik ve Cumhur İttifakı'nı kurduk. Diğer tarafta zillet ittifakı var Sayın Bahçeli'nin deyimiyle. Benim deyimimle de illet ittifakı var. Tabii bu nasipsizler ittifakı karşımızda. Milletimiz bu gerçeği mutlaka görüyor. Onun için gençler, hanımlar, ana kademe çok çalışacağız. Bu zillet ittifakına, bu illet ittifakına 31 Mart akşamı düşünmediği bir hesabı, bir dersi vereceğiz. Hazır mıyız buna, hazır mıyız?" diye konuştu. 

Türkiye'nin geçmişte istismar, yıkım ve iftira siyasetinden çok çektiğini ifade eden Erdoğan, AK Parti'nin hizmet, yatırım ve proje siyasetinin ülkeye nasıl çağ atlattığını en iyi milletin bildiğini dile getirerek, kendilerine düşen görevin, şehirler ve Türkiye için bugüne kadar neler yaptıklarını ve bundan sonra da hedeflerine nasıl ulaşacaklarını, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, emniyette, enerjide neler yaptıklarını millete en iyi şekilde anlatmak olduğunu söyledi. 

Erdoğan, salondaki gençlerin coşkulu tezahüratlarına, "AK Parti'nin gençliği farklı bir gençliktir. Ben de sizi seviyorum." şeklinde karşılık verdi. 

AK Parti'yi milletin kurduğunu ve bugünlere getirdiğini vurgulayan Erdoğan, "İnşallah geleceğe de milletimiz bu gençlikle, bu kadın örgütüyle taşıyacaktır. Yeter ki biz milletimize layık olacak duruşu sergileyelim, yeter ki hadim olmaya geldiğimizi herkese hissettirelim, gösterebilelim. Gerisi kendiliğinden gelecektir." ifadelerini kullandı. 

"31 Mart'ta tercihimizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Kocaeli, sandıklara sahip çıkıyor, irademizi yatırımdan, projeden, kalkınmadan yana kullanıyor muyuz?" Kocaeli, 31 Mart'a kadar büyük ve güçlü Türkiye için gece gündüz çalışıyor muyuz?" diye soran ve salondan "Evet" cevabı alan Erdoğan, "İşte benim, 40 yıldır bildiğim, tanıdığım, sevdiğim Kocaeli budur. Rabbim hepinizden razı olsun." diye konuştu.

AK Parti'nin Kocaeli adayları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de 31 Mart'taki yerel seçimlerde AK Parti için yarışacak ilçe belediye başkan adaylarını tek tek kürsüye çağırarak tanıttı. 

Tahir Büyükakın'ı daha önce AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda partisinin 12 ilçe belediye başkan adayını tanıttı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, tüm ilçelerde AK Partili belediye başkanının bulunduğu Kocaeli'de, İsmail Yıldırım'ın belediye başkanı olduğu Karamürsel dışındaki İzmit, Başiskele, Gölcük, Kartepe, Kandıra, Derince, Körfez, Dilovası, Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinde yeni adaylar gösterildi. 

Böylelikle İzmit ilçe belediye başkan adayı Azize Sibel Gönül, Başiskele belediye başkan adayı Mehmet Yasin Özlü, Gölcük belediye başkan adayı Ali Yıldırım Sezer, Kartepe belediye başkan adayı Muhammed Mustafa Kocaman, Kandıra belediye başkan adayı Adnan Turan, Derince belediye başkan adayı Zeki Aygün, Körfez ilçe belediye başkan adayı Şener Söğüt, Dilovası belediye başkan adayı Hamza Şayir, Gebze belediye başkan adayı Zinnur Büyükgöz, Çayırova belediye başkan adayı Bünyamin Çiftçi ve Darıca ilçe belediye başkan adayı Muzaffer Bıyık oldu.

İlçe başkanları aday oldu

AK Parti Kartepe, Darıca ve Körfez ilçelerinde partinin eski ilçe başkanlarını belediye başkan adayı olarak gösterdi.

AK Parti, İzmit ilçesinde kadın belediye başkan adayı çıkardı. Geçmiş dönemlerde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı ve AK Parti Kocaeli Milletvekilliği görevlerinde bulunan Azize Sibel Gönül, İzmit'te belediye başkanı olmak için yarışacak. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti'nin Kocaeli'de ilçe belediye başkan adayları harf sırasına göre şöyle:

Başiskele: Mehmet Yasin Özlü 

Çayırova: Bünyamin Çiftçi 

Darıca: Muzaffer Bıyık 

Derince: Zeki Aygün 

Dilovası: Hamza Şayir 

Gebze: Zinnur Büyükgöz 

Gölcük: Ali Yıldırım Sezer 

İzmit: Azize Sibel Gönül 

Kandıra: Adnan Turan 

Karamürsel: İsmail Yıldırım 

Kartepe: Muhammed Mustafa Kocaman 

Körfez: Şener Söğüt

Notlar

Aday tanıtım toplantısının yapıldığı salon, kırmızı beyaz balonlarla süslenirken, tribünlerde bulunan partililere "Kocaeli" yazılı atkılar ve Türk bayrağı ve AK Parti flaması dağıtıldı.

Salona özel olarak yerleştirilen hareketli led ekranlardan AK Parti'nin sloganları gösterildi.

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya ve Ali İhsan Yavuz ile AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, kürsüye çıktığında Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazdığı şiiri okudu.

Programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili hazırlanan sinevizyon gösterildi.

Salonda, "1071 Alparslan", "1299 Osman Gazi", "1453 Fatih Sultan Mehmet", "1923 Mustafa Kemal Atatürk", "2023 Recep Tayyip Erdoğan" resimleriyle koreografi yapıldı.

Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.