Cerrahi bir operasyon geçirmeden midenin küçültmesi için yeme alışkanlıklarının yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Mideyi genişleten yiyeceklerin tüketimi tamamen durdurulmalı ve diyet listesi harfiyen uygulanmalıdır.

Ameliyatsız Mide Küçültmek İçin Yapılması Gerekenler
Mide nasıl küçülür doğal yollarla küçülebilir mi gibi soruların cevaplarını arıyorsanız, bu soruların cevabı evettir. Bunun gerçekleşebilmesi için yapılması gerekenler şu şekilde sıralanabilmektedir;
 

  • Düşük hacimli ve aynı zamanda düşük kalorili besinleri sık sık tüketmek gerekmektedir. Mideyi sık sık düşük hacim ve kalorili besinlerle doldurmak zamanla midenin küçülmesini sağlayacaktır.
  • Yaşam tarzının ve beslenme alışkanlıklarının tamamen değişmesi gerekmektedir.
  • Ana öğünler arasında düşük kalorili besinler tüketilmelidir. Bu sayede öğünler arasında ani şeker düşmeleri önlenir.
  • Asitli içecek tüketiminden kesinlikle uzak durulmalıdır. Çünkü asitli içecekler midenin genişlemesine ve sonuç olarak normalden fazla yenmesine sebep olmaktadır.
  • Suyla birleştiğinde şişen besinler tüketiminin mümkünse hiç yapılmaması, yapılıyorsa dahi küçük porsiyonlarda yapılması gerekmektedir. Bulgur, pirinç gibi gıdaların tüketimine dikkat edilmelidir.
  • Uzun süre tok hissedilmesini sağlayacak olan bol yeşillik ve lif içeren besinler tüketilmelidir.
  • Öğünlerdeki protein miktarının arttırılması gerekmektedir.
  • Gün içerisinde bolca su tüketilmelidir.

[​IMG]



Mide Küçültmek İçin Diyet Nasıl Yapılır?
Mide küçültme diyet listeleri arayışınızda doğru ve tek bir bilgiye ulaşamayabilirsiniz. Çünkü mide küçültmek için uygulanması gereken diyet aslında beslenme alışkanlıklarında yapılacak büyük değişimden geçmektedir. Ameliyatsız mide küçültmenin yapılabilmesi için metabolizma hızı düşürülmeden porsiyonların küçülmesi gerekmektedir. Ana öğünlerden önce tokluk hissetmeniz için bir bardak su içmek hem metabolizmayı hızlandırır hem de öğün tüketiminizi azaltır. Bu ve bunun gibi dikkat edilecek yöntemlerle mideyi ameliyatsız küçültmek mümkün olacaktır.

Kaynak:https://www.kadinlarkulubu.com/forum/makaleler/ameliyatsiz-mide-kucultme-diyeti.2633/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com