İnsan vücuduna aşırı sıcaklarda ne olur?

İnsanlar tropik iklimlere adapte olmuşlardır ve ısıyı deri yoluyla çevreye vererek ısıyı iyi tolere edebilirler. Ancak hava, cilt sıcaklığından (genellikle 37-38 derece) daha fazla ısındığında veya ter buharlaşmadığında, "ısı kazanmaya başlarız ve vücut çekirdek sıcaklığımız , derin vücut dokularımızın sıcaklığı yükselmeye başlar. ”Penn State Üniversitesi'nde insan sıcaklığı düzenlemesi üzerine çalışan fizyoloji ve kinesiyoloji profesörü W. Larry Kenney. "Bu artış azalmazsa ve yükselmeye devam ederse, bazı insanlarda ısıyla ilgili hastalıklara yol açabilir." Yol açabileceğini idda etti

Aşırı sıcaklar aynı zamanda kalp içinde zararı.

Yüksek sıcaklıklar, önceden var olan çeşitli sağlık koşullarına sahip kişiler için daha tehlikeli olabilir. Diyabet ve KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı)hastaları için genel nüfusa kıyasla. Kardiyovasküler sorunlar özellikle risklidir: yüksek sıcaklıklar kalbi zorlayabilir ve kalp krizlerine yol açarak kalp sorunları olan insanları tehlikeye atabilir. W. Larry Kenney’in söylediğine göre  "Vücut ısımız yükselmeye başladığında, olan şeylerden biri kalp atış hızımızın artması ve kalbimizin bu ısıdan kurtulmak için cilde kan akışını pompalamaya çalışmak için daha fazla pompalamasıdır."

Güneş Çarpmalarına yol açar.

Güneş çarpması, vücut en az 40 derecelik bir çekirdek sıcaklığa ulaştığında meydana gelir ve bu da organ yetmezliğine, beyin hasarına ve hatta ölüme yol açabilir. Güneş çarpmasının bu kadar tehlikeli olmasının nedenlerinden biri, bilişsel bozulmaya neden olabilmesidir. Güneş çarpması olan hastalar sıklıkla “nerede olduklarını, oraya nasıl geldiklerini bilmiyorlar, günün hangisinde olduğunu bilmiyorlar. Sonunda bilinçlerini kaybedebilirler ve vücut ısıları yükselmeye devam ederse sonunda ölürler” aynı zamanda Sıcak çarpmasına karşı en savunmasız olanlar arasında yaşlılar ve çocuklar bulunur, ancak daha genç yetişkinler bile serinlemek için adımlar atmazlarsa sıcak çarpması alabilirler.

Kenney, genellikle açık havada çalışan insanları, askeri personeli ve sporcuları etkiler. Sıcak hava dalgası gibi sıcaklıkta ani bir artış olursa ve vücutları ısıya alışmazsa, insanlar genellikle sıcak çarpmasına karşı daha savunmasızdır. Kenney, bu nedenle futbolcuların yaz aylarında antrenmana başladıklarında bazen sıcak çarpması yaşadıklarını söylüyor; yüksek sıcaklıklarda çalışmaya alışkın değiller. Kenney, sıcak çarpmasını ele almak için, insanların tercihen boyunlarına kadar buz gibi suya batırılarak mümkün olduğunca çabuk soğutulması gerektiğini söylüyor. Ayrıca acil sağlık çalışanları veya vücut sıcaklıklarının soğumasını ve organlarının bozulmamasını sağlayabilecek bir doktor tarafından kontrol edilmeleri de önemlidir.