İSTANBUL (AA) - Bahçelievler Belediyesinin hijyenik satış ve kesim alanında, yurdun dört bir yanından gelecek kurbanlıklar bekleniyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçenin kurban satış alanındaki çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda, 20 dönümlük kurban satış alanında 80'i büyükbaş, 15'i küçükbaş olmak üzere toplam 95 çadır bulunuyor.

Satış alanına gelecek vatandaşların HES kodu sorgulaması girişte yapılacak ve hijyen setleri dağıtılacak.

Kafeterya ve mescidin de olduğu alanda kurban satıcıları için duş yerleri bulunuyor. Alanın girişinde, kurbanlıklarda olası hastalık durumuna karşı karantina çadırı kuruldu.

- "Alanımız gayet geniş ve hijyenik"

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, kurbanlık satış alanını ziyaretinde çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bahadır, amaçlarının vatandaşların dini vecibelerini en iyi şekilde yerine getirebilmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Yurdun farklı illerinden gelen satıcılara en iyi fiziki ortamı oluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Bahadır, "1200 büyükbaş, 500 küçükbaş hayvan kapasitesine sahip alanda tüm hazırlıklar tamamlandı. Satış alanı bulmakta zorlanan kurban satıcılarını da bekliyoruz. Alanımız gayet geniş ve hijyenik. Buraya gelen komşularımız için girişte koronavirüs tedbirleri uygulanacak." ifadelerini kullandı. ​​​​​​​