İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesinin, şehit annelerinin fotoğraflarının da yer aldığı "Minnettarız. Anneler Gününüz Kutlu Olsun" yazılı afişleri bazı mahallelere konuldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, ilçede yaşayan şehit annelerinin fotoğraflarının bulunduğu afişler, Anneler Günü için evlerinin bulunduğu mahallelere asıldı.

Şehit annelerinin fotoğraflarıyla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile annesi Zübeyde Hanım'ın fotoğrafının yer aldığı afiş, ilçenin dört bir yanına konuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile annesi Tenzile Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu afiş, Erdoğan ailesinin uzun yıllar yaşadığı Kasımpaşa'daki evinin sokağına asıldı.

Şehit Ramazan Kalyoncu'nun annesi Sebahat Kalyoncu, asılan afişleri gördüğünde çok gururlandığı belirtti.

Kalyoncu, oğlunun 2002'de şehit olduğunu kaydederek, "Anneler Günü'nde oğlum olsaydı neşeli olurdu. Vatan sağ olsun. Afişleri görünce gururlandım. Hatırladıkları için sevindim. Teşekkür ediyorum. Yıllardır öyle bir şey olmamıştı." ifadelerini kullandı.

Şehit Kudret Özcan'ın annesi Müşerref Kılıçdoğan ise bu hareketin kendisini çok mutlu ettiğini ve oğlunu çok özlediğini bildirdi.