Kredi kartlarında tarihsel liderliğini sürdüren Yapı Kredi, sponsorluk anlaşması kapsamında bomontiada’nın prestijli mekanlarında kredi kartı müşterilerine ayrıcalıklar sunacak. “Kültür ve sanatın bankası” olma sorumluluğu doğrultusunda ise mekanın ziyaretçilerine sunduğu farklı disiplinleri, kültürleri ve bakış açılarını bir araya getiren programlarına da katkı sağlayacak.

İşbirliğinin detaylarını aktarmak için düzenlenen basın toplantısı Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen ile Bomonti Kültür ve Eğlence Merkezi Yönetimi ve Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Şehre yeni soluk: Yapı Kredi bomontiada

Kredi kartları alanında 30 yıldır lider bir banka olarak bu iş birliğiyle müşterilerine diğer prestijli mekanlarda olduğu gibi Yapı Kredi bomontiada’da da ayrıcalık sunacaklarını söyleyen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen şu değerlendirmede bulundu:

“75 yıldır sektöründe öncü, kredi kartları alanında lider, Türkiye’nin en değerli markalarından Yapı Kredi olarak kurulduğumuz günden bu yana uzmanlık alanımız finansın çok ötesine geçerek başta kültür-sanat olmak üzere pek çok farklı alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemize değer katan projeler üretirken, bomontiada gibi güçlü markalara destek oluyor, gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri ile çok daha fazla insana dokunuyoruz. Kendi alanlarında fark yaratan bu iki markanın yan yana gelmesi, şehrin sosyal hayatına bambaşka bir soluk getirecek. Bu önemli sponsorluğa karar vermemizin öncelikli nedeni bomontiada’nın güçlü marka kimliğine olan inancımız, hedef kitlemize ve marka değerlerimizle örtüşen yapısı oldu. Öte yandan böylesine yaratıcı bir kültür kampüsüne bir bankanın sponsor olması ile Yapı Kredi olarak bir ilke daha imza atıyoruz.

Ayrıca bu iş ortaklığı sayesinde kredi kartı müşterilerimiz, İstanbul’un diğer seçkin mekanlarında sunduğumuz ayrıcalıklardan Yapı Kredi bomontiada’daki prestijli yeme içme mekanlarında da yararlanma imkanı bulacak. Dolayısıyla, bomontiada ile başlattığımız iş ortaklığı sayesinde anlaşmalı olduğumuz kafe ve restoran ağımızı da genişletiyoruz.

Ve daha da önemlisi, Türkiye’nin ilk özel bankası Yapı Kredi olarak bu yıl bizim 75. kuruluş yıldönümümüz. Coşkuyla kutlayacağımız 75. yılımız kapsamında gerçekleştirmeyi planladığımız birçok proje ve etkinlik planımız var. Yapı Kredi bomontiada da, 75. yılımız için düzenleyeceğimiz etkinliklerin önemli noktalarından biri olacak.”

“Üretken bir fabrika olan bomontiada kültür-sanat mirasımızı sürdüreceğimiz bir mekan”

Yapı Kredi bomontiada’nın kültür-sanat alanında şehrin önemli buluşma noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Ülgen sözlerine şöyle devam etti: “Kültür sanat, Yapı Kredi’nin taşıdığı önemli bir miras. Yapı Kredi bomontiada da kendine has kültürüyle şüphesiz kültür-sanat mirasımızı sürdüreceğimiz, bize çok yakışan bir mekan. Buradaki etkinliklerimizin ilk adımını büyük yazarımız Yaşar Kemal’in ölüm yıldönümü anısına Yapı Kredi bomontiada ALT’da sanatseverlerle buluşacak özel bir sergiyle atıyoruz. ‘Yaşar Kemal / Çukurova Fotoğrafları’ sergisi değerli fotoğrafçı Lütfi Özgünaydın’ın, Yaşar Kemal ile birlikte çıktığı Çukurova yolculuğundaki karelerden oluşuyor. Böylelikle, ilk defa büyük yazarımızın kendisi ve hayatının geçtiği Çukurova fotoğrafları bir sergiyle sanatseverlere aktarılıyor. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın küratörlüğünü üstlendiği sergi, 15 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Önümüzdeki dönemde de atölye çalışmaları, söyleşiler ve konserlerle sanatseverlere dolu dolu bir program sunacağız.”

Bomonti Kültür ve Eğlence Merkezi Yönetimi ve Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere ise konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“bomontiada bizim için çok özel bir mekan. Birbirinden bağımsız ama birbirini tamamlayarak bir bütün oluşturan çok keyifli bir buluşma noktası, kendine has dokusuyla 130 yıllık tarihi olan bir alan… bomontiada Doğuş Grubu’nun şehrin kültür sanat dünyasına kazandırdığı uzun soluklu ve en önemli projelerden biri. Bomonti’nin kültür mirası içinde yaşayan; canlı müzik, performans, tasarım, yeme-içme kültürü ve çağdaş sanata ev sahipliği yapan; birlikte düşünmeyi, üretmeyi ve paylaşmayı teşvik eden bir platform olarak 2015 yılında kurgulanan bu özel mekan bugün İstanbul’un eğlence, sanat, ve gastronomi hayatını şekillendirmeye devam ediyor. Aynı zamanda da Ara Güler Arşivi ve Müzesi, Leica, ALT, bomontiada Atölye gibi kültür – sanat kurumlarına ev sahipliği yapan bomontiada, müzik ve eğlence alanında Babylon, yeme-içme alanında Popülist, Kilimanjaro, Kiva, Monochrome ve Delimonti gibi her biri kült sayılacak mekanlarıyla İstanbul’un sosyal hayatının da nabzını tutuyor. Ülkemizin en kıymetli finans kurumlarından biri olan Yapı Kredi’nin kültür ve sanata olan bakışı ve katkısı ile Doğuş Grubu’nun bu konudaki yaklaşımının örtüştüğüne olan inancımız sonucunda üç yıl sürecek keyifli bir iş birliğine gidiyoruz. Yapı Kredi, bomontiada’nın 3 yıl boyunca “isim sponsoru” oluyor. Gelecek üç yılda “Yapı Kredi bomontiada” olarak çok güzel bir sinerji yaratacağımıza yürekten inanıyorum.”