ANKARA (AA) - Caz Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a "Uluslararası Ankara Caz Festivali"ne destekleri dolayısıyla teşekkür plaketi takdim edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ersoy, Caz Derneği Başkanı ve Festival Küratörü Özlem Oktar Varoğlu'nu makamında kabul etti.

Bakan Ersoy'a derneklerinin bu yılki caz buluşmalarına ilişkin bilgi sunan Varoğlu, Ersoy'u festivalin Ankara'daki kapanış konserine de davet etti.

Varoğlu, Bakan Ersoy'a festivale destekleri dolayısıyla teşekkür plaketi verdi.

- Uluslararası Ankara Caz Festivali

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden olan ve bu yıl 23'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Ankara Caz Festivali", toplumsal farkındalık oluşturmak üzere her yıl dinleyicilerine değişik bir tema sunuyor. Devam eden festivalin bu yılki teması ise "Cinsiyet Eşitliği" oldu.

Türkiye ve dünyadan cazın önemli isimlerinin bir araya geldiği festival kapsamında, bugün MEB Şura Salonu'nda Amerikalı iki vokal Deborah Davis ile Allan Harris sahne alacak.

Ayrıca 11 Mayıs akşamı Sheraton Otel Balo Salonu'nda "Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars Düetler: Şelale Şehnaz Sam & Jose Maikel Brina Utra" konseri gerçekleştirilecek.

MEB Şura Salonu'ndaki festival kapanış konserinde ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Yıldızları Hafif Müzik ve Caz Orkestrası solistleri Dilek Sert Erdoğan ile Ömür Göksel sahne alacak.

- Bir sonraki buluşma Bodrum'da

Caz Derneği, 1-9 Eylül'de de "3. Bodrum Caz Festivali" düzenleyecek.

Festival, Antik Tiyatro, Bodrum Kalesi, Denizciler Meydanı, Osmanlı Tersanesi ve yarımadanın farklı mekanlarında gerçekleştirilecek.