Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman yapılacak? Bir sonraki seçim hangi tarihte yapılacak? soruları merak konusu oldu. Özellikle son dönemde muhalefet kesimden erken seçim çağrıları yükselse de konula alakalı Cumhur İttifakı (MHP ve AK Parti) erken seçimin yapılmayacağına dair net mesajları verdi. Bu neden zaman zaman merak konu olsun Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı tarih sıkça araştırılıyor. Peki, Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman yapılacak? Bir sonraki seçim hangi tarihte yapılacak?

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ NE ZAMAN YAPILACAK? BİR SONRAKİ SEÇİM HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

2018 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye cumhurbaşkanını belirlemek için 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmıştı. Seçimi ilk turda oyların salt çoğunluğunu alan Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazanmıştı.

Son olarak Erken seçim tartışmalarına yönelik AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mahir Ünal, “Erken seçim tartışmalarının getirilmesi kasıtlıdır, Türkiyenin erken seçime gitmesi söz konusu değildir” açıklamasında bulundu. Buna göre bir sonraki Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye Cumhurbaşkanını belirlemek için en geç 25 Haziran 2023 tarihinde yapılacak seçimdir. İlk turu bir sonraki Türkiye genel seçimleri ile aynı gün yapılacaktır.