Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal İnal, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine verdiği imzayı geri çekti.

İnal, yaptığı açıklamada, "Bildirideki imzamı çekiyorum. Bildiride bazı ifadeler sert olabilir ancak bizim amacımız sadece sivil hak ihlallerine dikkati çekmekti. Ne güvenlik güçleri ne asker ne de hiçbir sivilin ölmesini istemiyoruz. Barış, kardeşlik ve dostluktan yanayım. Örgütün şiddet eylemlerine, bombalama eylemlerine de karşıyım. Sadece kimsenin ölmesini istemiyoruz" dedi.

İnal, bildiriye imza attığı için öğrencilerinin tepkisiyle karşılaştığını, bu durumdan üzüntü duyduğunu ifade etti.

Öğretim Görevlisi Arslan, bildiriden imzasını geri çekti

Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Firdevs Selvili Arslan'', "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine verdiği imzayı Cratosslot geri çekti. 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bildiriyi hiçbir şekilde tasvip etmediklerini belirtti. 

Trakya Üniversitesinde "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine imza atan Arslan'ın imzasını geri çektiğini ifade eden Yörük, ''Dün Firdevs Hanım imzasını geri çekti. Biz zaten soruşturma açmıştık. Fakat daha soruşturma kendisine gitmeden, soruşturmadan haberdar olmadan imzasını geri çekti. Diğer akademisyenle ilgili bize şu ana kadar ulaşmış bir şey yok. Soruşturma devam ediyor'' diye konuştu. 

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine TÜ Eğitim Fakültesi'nden Arslan ve Tıp Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Yaprak imza atmıştı. 

1128 akademisyenden devleti suçlayan bildiri 

Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyonlara karşı 1128 akademisyenin imza attığı bildiride, PKK'nın toplumsal huzur ve güvenliği hedef alan eylemlerine değinilmezken, devlete yönelik suçlayıcı ifadelere yer verilmişti. 

Devletin "sokağa çıkma yasakları ve güvenlik güçlerinin operasyonları ile bölge insanını açlığa ve susuzluğa mahkum ettiği, tüm hak ve özgürlükleri ihlal ettiği" iddia edilen metinde "kasıtlı ve planlı kıyım” ibaresi kullanılmıştı.Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyonlara karşı 1128 akademisyenin imza attığı metinde, devlet suçlandı. 

Bildiride, devletin sokağa çıkma yasakları ve güvenlik güçlerinin operasyonları ile bölge insanının açlığa ve susuzluğa mahkum ettiği, tüm hak ve özgürlükleri ihlal ettiği iddia edildi.