ORDU (AA) - Ordu'nun Altınordu ilçesinde, doktorun balkondayken silahla başından vurularak yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan kişi tutuklandı.

Fatsa'da özel bir hastanede görev yapan kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Aksın Serarslan'ın, Kumbaşı Mahallesi'ndeki evinin balkonunda başından yaralanmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan L.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen L.A, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Şüphelinin, emniyetteki ifadesinde, yeni aldığı av tüfeğiyle evinin bahçesinde atış talimi yaptığını söylediği öğrenildi.

L.A'nın evindeki av tüfeğine el koyan polis, bahçede bulunan kapsüller ile silahı balistik incelemeye gönderdi.

Samsun'da tedavi altında bulunan Serarslan'ın durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Konuya ilişkin Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 12 Aralık saat 14.20 sıralarında, Altınordu ilçesinin Kumbaşı Mahallesi 4. Sokak'ta meydana gelen "taksirle yaralama" olayıyla ilgili Aksın Serarslan'ın ikametinin balkonunda bulunduğu sırada baş kısmından silahla yaralandığı, kaldırıldığı hastanede "hayati tehlike vardır" kaydıyla tedavi altına alındığı belirtildi.

Olay yerinde ve çevresinde bahse konu silahın ateşlenebileceği yön ve yer tespiti ile alakalı teknik cihazla çalışmalar yapıldığı, bölgeye kuş uçuşu yaklaşık 130 metre mesafede bahçe içerisinde 8 adet üzerinde Slug ibareli yeşil renkli boş tüfek kartuşu bulunduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayla ilgili yapılan çevre araştırmaları ve PTS kayıtlarının incelenmesi sonucu olayı gerçekleştirdiği tespit edilen L.A. isimli şahsın ikameti ve aracında yapılan aramada 1 adet walter marka tüfek ve olay yerindeki boş kartuşlarla aynı kalibre, marka ve renkte çok sayıda fişek ele geçirilerek suç unsurlarına el konulmuştur. Şüpheli şahıs gözaltına alınmış, yapılan ilk görüşmede olay yerinde atış talimi yaptığını beyan etmiş olup, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır."

- "Rabbim inşallah yardımcısı olsun. Dua ediyoruz"

Op. Dr. Aksın Serarslan'ın komşusu Medine Karaca, AA muhabirine, olay günü silah sesleri duyduğunu belirterek, ilk önce ne olup bittiğini anlayamadığını söyledi.

Bir süre sonra evin önüne sağlık ekiplerinin geldiğini ifade eden Karaca, çevredeki vatandaşların önce doktorun başına cam düştüğünü, bunun için ambulans çağrıldığını söylediğini anlattı.

Karaca, daha sonra olayın gerçeğini öğrendiklerini, çok üzüldüğünü dile getirdi.

Doktorun çok iyi bir insan olduğunu ve zaman zaman sohbet etme imkanı bulduklarını kaydeden Karaca, Serarslan'ın 3 çocuğunun olduğunu söyledi.

Medine Karaca, "Allah doktoru çocuklarına bağışlasın. Rabbim inşallah yardımcısı olsun. Dua ediyoruz." ifadesini kullandı.