BİTLİS (AA) - İçişleri Bakanlığı, Eren-11 operasyonları kapsamında Bitlis kırsalında bir teröristin silahlarıyla etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bitlis-Merkez ilçe Aşağı Balcılar köyü kırsalında jandarma komando ve jandarma özel harekat birliklerince J-İHA, J-SİHA ile Hava Kuvvetlerinin desteğiyle operasyon gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, bir teröristin silahlarıyla etkisiz hale getirildiği operasyonların sürdüğü vurgulandı.

- Silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu, Aşağı Balcılar köyü kırsalında J-SİHA'nın 12 Haziran'da bir grup bölücü terör örgütü mensubunu tespit etmesi üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığından yakın hava desteği talebinde bulunuldu.

Teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla Balcılar köyü kırsalına Hava Kuvvetleri unsurlarınca yakın hava desteği icra edildi.

JÖH ve komando ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Eren-11 Şehit Uzman Jandarma VI. Kademeli Çavuş Eyüp Fidan 2021-70" operasyonunda bir terörist silahlarıyla etkisiz hale getirildi.

Bölgede tespit edilen avcı boy çukuru, sığınak ve erzak deposunda bir kalaşnikof, 28 fişeği ve şarjörü, bir M-16, 94 fişeği ve 5 şarjörü, el bombası, 15 metre elektrik kablosu, el yapımı patlayıcı düzeneğinde kullanılmak üzere hazırlanmış 5 elektronik ateşleme anahtarı, 10 fünye ve çok miktarda yaşam malzemesi ile gıda maddesi ele geçirildi.

Delil niteliği taşıyan malzemeler, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla muhafaza altına alındı, diğerleri yerinde imha edildi.

Kaynak: aa