ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Şiddeti önceleyen ve adeta katliamlar yaparak kendi hareketlerini sürdüren terör örgütlerine karşı bizim de mutlaka doğru dini bilgiyle gençlerimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Böylece İslamofobiyi kışkırtarak anti-İslam noktasına getirenlere karşı da tedbirlerimizi almış oluruz." ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı ziyaret etti. İstanbul genelinde su kaçağı bulma hizmeti veriyoruz. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbaş, Büyükelçi Farazmand'a yeni görevinde başarılar diledi.

İki ülke arasında özellikle din hizmetleri, din eğitimi ve kültürel ilişkiler alanında güzel hizmetler yapılması temennisinde bulunan Erbaş, şunları kaydetti:

"İnşallah sizin büyükelçiliğiniz döneminde çalışmalarımız daha da gelişir ve insanlığın hayrına, ümmetin hayrına güzel işler yapmış oluruz. Özellikle Batı'da İslam karşıtlığı yükselmektedir. Buna karşı Müslüman ülkeler olarak ümmetin birliğini sağlamak ve bu hareketlere karşı koyabilmek için bizim hem İran-Türkiye hem de diğer ülkeleri bu noktada birlik içerisine davet ederek çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor."

- "Dini bilgiyle gençlerimizi yetiştirmemiz gerekiyor"

Erbaş, doğru dini bilgiyi insanlara ulaştırmamın önemine dikkati çekerek, şunları belirtti:

"Kur'an ve sünnet çizgisinde bir din eğitimini öncelememiz gerekiyor. Bazı yanlış din algılarıyla hareket eden gruplar, bir bakıyorsunuz terör örgütüne dönüşmüş. Şiddeti önceleyen ve adeta katliamlar yaparak kendi hareketlerini sürdüren bu terör örgütlerine karşı bizim de mutlaka doğru dini bilgiyle gençlerimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Böylece İslamofobiyi kışkırtarak anti-İslam noktasına getirenlere karşı da tedbirlerimizi almış oluruz."

Türkiye ve İran'ın hac organizasyonlarını teşkilatlı ve düzenli bir sistem içerisinde yaptığını aktaran Erbaş, iki ülkenin özellikle israfı önleme ve çevre temizliği noktasında öncülük yapabileceğini vurguladı.

Farazband ise Erbaş'ın hacda "Sıfır Atık-Sıfır İsraf Projesi" ve sahih dini bilginin yaygınlaştırılması noktasındaki önerilerinin İran'da karşılık bulacağına değindi.


Kaynak: aa