Tesbih çok eski zamanlardan beri hediyeleşmenin en önemli parçası olmuştur. Krallardan krallara, padişahlardan padişaha hep tesbih hediye edile gelmiştir.

Maddi değerinden ziyade manevi değeri mahiyetinde en iyi hediye seçeneklerinden birisidir.

Ancak günümüzde kimlere tesbih hediye edilir sorusunun ucu ve önü oldukça açıktır.

Babalar gününde babanıza, sevgililer gününde sevgilinize, evlilik yıl dönümünüzde kocanıza ve hatta doğum gününde arkadaşınıza bile tesbih hediye edebilirsiniz. Hem sürekli elinde taşıyacağı bir aksesuar ile sürekli sizi hatırlamasını sağlayabilir hem de şık bir hediye vermiş olursunuz.

Her ne kadar tesbih bir erkek aksesuarı gibi görünse de son zamanlarda ülkemizde kadınların özel tesbih koleksiyonlarına merak saldıkları aşikârdır.

Kızların kızlara tesbih hediye ettiği de sıkça görülmeye başlamıştır. Sonuç itibari ile tesbih her kesimden insana, her yaş grubundan insana, cinsiyet ayırt etmeksizin hediye edilebilir. Üstelik tesbihleri elde sallanan bir araç olarak görmemek gerekir. Tesbihlerin yapıldığı bazı özel taşlar sağlık ve maneviyat açısından oldukça faydalıdır. Kimi insan bu taşların faydalarından istifade etmek için yüzük tercih ederken kimi insan tesbihi tercih edebilir.

Birine tesbih hediye ederken sahtesinden kaçınmalı ve orijinal tesbih satın alınmalıdır. Sahte tesbihler faydadan çok zarar sağlayabilirler.

Günümüzde devlet bürokrasisinde de tesbihler oldukça önemli hediye argümanları olarak kullanılmaktadır. Bakanlıklar müsteşarlarına tesbih hediye edebiliyorlar.

Büyük markalar, özel müşterilerine orijinal tesbihler hediye edebiliyorlar. Hatta bankalar bile müşterilerine tesbih hediye edebiliyor.

Ülkemizde yüksek devlet yetkilileri yurt dışı seyahatlerinde yabancı devlet başkanlarına veya devlet yetkililerine orijinal tesbihler hediye edebiliyor.

Tesbih hediye etmeye karar verdiyseniz tesbih çeşitleri hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Kısaca tesbih çeşitleri şöyledir ;

  • Kehribar Tesbih

  • Sıkma Kehribar Tesbih

  • Damla Kehribar Tesbih

  • Ateş Kehribar Tesbih

  • Oltu Tesbih

  • Gümüş Tesbih

  • Koleksiyon Tesbih

  • Ağaç Tesbih


Bu tesbih çeşitlerini satın alırken orijinal olup olmadıklarını ayırt etmeniz son derece önemlidir. Sevdiğiniz birine tesbih hediye ederken sahte tesbih hediye etmek istemezsiniz.

Tesbih satın alırken internet vasıtası ile kısa bir ön araştırma yapmanız faydalı olabilir. Eğer mağaza mağaza, dükkân dükkân dolaşarak tesbih aramak istemiyorsanız, internette tesbih satışı yapan güvenilir bir siteden beğendiğiniz tesbihi satın alabilirsiniz.