MALATYA (AA) - HAVELSAN'ın Kurtalan Ekspresi'nde düzenleyeceği "hackathon" etkinliği kapsamında Malatya'ya gelen öğrenciler, mühendislerle birlikte UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Arslantepe Höyüğü'nü gezdi.

Kente trenle gelen üniversite öğrencileriyle HAVELSAN mühendisleri, rehber eşliğinde yaklaşık 7 bin yıllık geçmişe sahip Arslantepe Höyüğü'nü gezerek, burada bulunan eserlerle ilgili bilgi aldı.

HAVELSAN mühendislerinden Meltem Yılmaz, daha önce derslerde çağları hep grafik halinde görerek bilgi sahibi olduklarını anlatarak, "Burada teknoloji tarafından gelerek tarihin derinliklerine inmek insanı biraz etkiliyor ve düşündürüyor. Höyüğün 30 metre kalıntısı olması ve yenisinin yapılmaması, etkileyici." ifadelerini kullandı.

Mühendislerden Çağatay Yiğiter ise höyüğü gezmenin güzel bir duygu olduğunu ve Anadolu Medeniyetler Müzesinde daha önce burada bulunan eserleri görme fırsatı bulduğunu ifade etti.

Öğrencilerden Murat Eray ise Malatya'nın tarihi bir şehir olduğunu ve höyüğü gezmenin heyecan verici olduğunu belirtti.

Müze ve tarihi mekanları gezmeyi sevdiğini ve höyükteki kerpiç yapıların kendisini şaşırttığını aktaran Eray, "Malatya'da böyle yapıların olması oldukça şaşırtıcıydı." dedi.

Öğrencilerden Fatma Gizem Çallı da kentin tarihinin binlerce yıl geriye gittiğini höyüğü gezince öğrendiğini aktararak, "Bu katmanlı yapı benim için şaşırtıcı. Katman katman üstüne uygarlıkların yıkılıp tekrar kurulduğunu burada fark ettim. Bu beni biraz şaşırttı ve bu bilgiyi edindiğim için de mutlu oldum."

Öğrenci Gülseren Salih ise höyüğün duvarlarında bulunan motifleri beğendiğini belirtti.