AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 22 Temmuz'da Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, 2 polis memurunun, evlerinde başlarından tabancayla vurularak, şehit edilmesinin ardından terör örgütü ile mücadele hız kazandı. Sivil kayıpların en aza indirilmesi amacıyla özel güvenlik bölgesi uygulaması hayata geçirilirken, sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde güvenlik güçlerince çok sayıda operasyon gerçekleştirildi.

Araç girişini engellemek amacıyla Diyarbakır, Hakkari, Mardin ve Şırnak'ta terör örgütü üyelerince Sultanbet sokaklara kurulan barikat ve siperler ile kazılan hendeklerin kapatılması ve hayatın normale dönmesi için mücadele eden güvenlik güçleri, teröristleri etkisiz hale getirirken, 567 hendek ve barikatın kaldırılmasını sağladı. Hendek ve barikatlarda teröristlerce patlayıcı kullanılarak hazırlanan 41 düzenek de güvenlik güçlerince yerinde patlatılarak etkisiz hale getirildi.

Söz konusu illerde zaman zaman özel güvenlik bölgesi ilan edildikten sonra güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda 154 terörist ölü, 80 terörist yaralı olarak ele geçirildi. Gözaltına alınan 90 zanlıdan 41'i de tutuklanarak cezaevine konuldu.

Operasyonlarda 8 güvenlik görevlisi şehit düştü, 48'i ise yaralandı. Yaşanan çatışmalar ile terör örgütünün tuzakladığı bombaların patlamasıyla 28 sivil hayatını kaybetti, 73 sivil yaralandı.