Rahat giyim ve spor her insanın ihtiyacı olduğu şeylerdir. Tesettür giyim denilince de akla üst üste giyilen parçalar gelmemelidir. Tesettürlü kadınların da rahat bir şekilde tercih edeceği ya da spor yaparken giyeceği eşofman takımları da özel olarak tasarlanmıştır. Tesettür elbise ya da tunikler gibi parçaların yanı sıra tesettür giyim tercih eden kadınların aynı zamanda da rahat giyime de ihtiyaçları vardır. Ayrı ayrı parçaları bir araya getirerek kendi özel takımınızı oluşturabileceğiniz gibi aynı zaman da hazır takım olarak tasarlanmış olan takımlardan da tercih edebilirsiniz. Alt ve üst olarak tasarlanan takımlar bezen üç ya da dört parçadan da oluşabiliyor. Eşofman takımlarından beklenen en temel kriter kesinlikle rahat olması ve giyildiği andan itibaren içerisinde rahat hareket etmektir. Özellikle spor yapmak için giyilen parçalar yapılan hareketler de sorun yaşamamak için esnek ve geniş olmalıdır. Dar ve sert kumaşlar tercih etmek hareket özgürlüğünü kısıtladığı için amacına hizmet etmesini de engeller.

Tesettür Eşofman Takımları

Takımlar özellikle hemen giy çık tercih eden kişiler tarafından kurtarıcı görevindedir. Tek tek parçaları düşünüp bir araya getirmek yerine hazır olan takımları alıp giymek hem zamandan hem de maddi açıdan tasarruf demektir. Zaten belirli bir kombin olarak tasarlanan takımları özel olarak kullanılan spor boneleri ile tamamlayabileceğiniz gibi şapka ya da kapüşonlu sweatler ile de tamamlayabilirsiniz. Altına ise takımınızın renginde spor ayakkabılar tercih etmek hem görüntünüz de bütünlük oluşturacağı gibi aynı zamanda rahat hareket imkanı da sağlar.

Eşofmanlar Üzerine Şal Tercihi

Spor yaparken rahat edebilmek ve teri en aza indirgemek için özel olarak üretilen spor boneleri yer almaktadır. Bunları tercih etmek hem hareket alanını genişletirken hem de yoğun hareket sonrasında terlemeyi de en aza indirgemektedir. Bunun yanı sıra eşofmanlar açık ortamda tercih edilecekse kasket şeklinde şapkalarla da desteklenebilir. Kişiye bağlı olarak değişen bu tercihler normal şal ya da eşarplardan tarafta tercih edilebilir. Bu seçim tamamen kişinin kendini rahat hissetmesine bağlı olarak değişmektedir.