Amatör ve profesyonel fotoğrafçılar arasında en popüler fotoğrafçılık alanlarından birisidir. Gezi fotoğrafçılığı kapsamında seyahat etmek, keşfetmek ve güzel ışığı beklemek, bir taraftan doğada zaman geçirmenin verdiği zevk diğer taraftan birbirinden güzel manzaralara şahit olmayı beraberinde getirir. Kullandığınız DSLR veya aynasız fotoğraf makinesi manzara çekimlerini yakalamada önemli bir araç olmasına rağmen, kullandığınız objektifler çok daha büyük bir rol oynar. En önemli faktör teknik olarak fotoğraf çekerken seçtiğiniz odak uzaklığıdır. Genelde manzara fotoğrafı çekenler tam kare (full frame) sensöre sahip DSLR fotoğraf makinesine sahiptir. Lens yelpazesi oldukça çeşitli olduğundan, Canon lensler yanısıra Sigma ve Tamron lenslerden de  en iyi objektifleri kontrol ettik.  Canon lensler listesi aşağıdadır.
Canon EF 11-24mm f/4L USM
Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD
Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM
Canon EF 16-35mm f/4L IS USM
Canon EF 24-70mm f/4L IS USM
Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM
Canon EF 70-200mm f/4L IS USM
Canon Prime Lensler:
Canon EF 14mm f/2.8L II USM
Canon TS-E 24mm f/3.5L II
Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art
APS-C uyumlu En İyi Canon  Lensler
Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
Sigma 18-35mm f/1.8 DG HSM Art
Canon EF-S 24mm f/2.8 STM
Nasıl Lens Seçilir?
Odak uzaklığı
Manzara için en iyi mercekler telefoto aralığında son derece geniş veya tam tersidir.
Geniş açılı objektifler, manzara için kullanılan en yaygın odak uzaklıklarıdır, çünkü gördüğünüz hemen hemen her şeyi yakalamanıza izin verir. 20mm’nin altındaki her şey aşırı geniş açı olarak kabul edilirken, 20-35mm arası standart geniş açı aralığıdır.
Telefoto lensler, belirli bir konuyu izole etmek veya yolculuklarda karşılaşacağınız hayvanları çekmek için mükemmeldir. Bu kesinlikle fotoğrafçılık tarzınıza bağlıdır ve sadece geniş-açı lens kullanarak çok zaman geçirdiyseniz bir telefoto lens almanızı öneririz.
Diyafram
Genellikle manzara fotoğrafçılığı için bir norm olan küçük bir alan derinliğine ulaşmaya çalışırken f/2,8’de çekim yapmazsınız. Genellikle f/5.6 ve f/16 arasında çekim yaparsınız.
Bu durum, manzara fotoğrafı çekerken en büyük ve en parlak diyafram açıklığına sahip olmak konusunda çok fazla endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Gün karanlıklaştığı zaman bile, muhtemelen küçük bir diyafram ile çekim yapmak isteyeceksiniz ve bu durumda görüntü sabitleme çok daha yararlı olacaktır. Aşağıdaki objektifler, 1/8’den 1/125’e kadar 4 durağa kadar çekim yapabilmenizi sağlıyor.
Otomatik Odaklama vs Manuel Odaklama
Bir tripod kullanıyorsanız (şiddetle tavsiye edilir veya en azından bir monopod ), muhtemelen Live View özelliği ile manuel olarak odaklanabilirsiniz.  Bu durumda kullandığınız Canon gövdede hızlı bir AF’ye sahip olmak fotoğrafınızı pek etkilemeyecektir.
Ağırlık ve boyut
Çok sık olarak yapılan bir hata, istenilen bir objektifin satın alırken gördüğümüz özelliklerindeki niteliklerinin yanısıra, istediğimiz manzara çekimleri için saatlerce taşımak zorunda kalmamızdır. 
Kaynak: fotopedi.org