İHH Nevşehir Şubesince Bayırbucak Türkmenlerine yönelik kampanya kapsamında dernek gönüllüleri Gülşehir ilçesine bağlı Karahöyük köyüne gitti. Yardım kampanyasını duyan köylüler, ellerinde ne varsa getirdiler. Vakıf görevlileri yardımları  toplandı. Otobüsle köyden ayrılmaya hazırlanırken, işitme engelli Fadime Kurt elindeki bohçayla hareket etmek üzere olan otobüsü durdurdu.
Fadime Kurt, bir çift lastik ayakkabı,seccade ve Kurtuluş Savaşı’nı anlatan el dokuma yolluğu görevlilere verdi. İHH Nevşehir Lojistik sorumlusu İbrahim Çiğdem, ‘’ Kendisinin sadece iki çift lastik ayakkabısı olmasına rağmen birini Türkmenlere gönderdi. Yapılan bu yardımla nasıl bir ümmet olduğumuzu bir kere daha görme imkanı yakaladık.’’ Diyerek duygu yüklü bir açıklamada bulundu.
Yardım otobüsünü köy meydanında görünce kendilerinin de bir şeyler vermek istediğini söyleyen Fadime Kurt ‘’Yardım yapıldığını duyar duymaz aniden hazırlayabildiğimiz kadarıyla olanları koydum.Kızımda kendi kara lastiklerini bohçanın içerisine koyarak yardım toplayanlara ulaştırdı.Suriye’de yaşayan Müslümanlara zor zamanlarında yardım etmek istedik.’’ Diyerek düşüncelerini açıkladı.
Ancak elinde olanları vererek, elinden geldiğince yardımda bulunan Fadime Kurt, dünyaya insanlık dersi verdi. Hani şu muhacirleri ülkelerine kabul etmeyen  dünyaya. Ekonomik yönden en güçlü görünen ama insanlık adına en alt seviyede olan dünyadan bahsediyoruz. Yeni yazık ki bizde bu dünyadayız.Maddi açıdan bir sıkıntısı olmayan ülkelerin insanları, yanı başındaki huzuru  uzaklarda arayan bu insanlar şaşırmış,bunalmış durumda. Bencillik iliklerine kadar işlediği için bir başkasının zor şartlar altında hayat sürmesi onları hiç ama hiç ilgilendirmiyor.
Evet geçinecek  kadar imkanları dahilinde kıt kanaat hayat sürdüren bu mütevazi insanların gönlü zengin. Hadi onları anladık da ya bizim içimizdeki Suriye düşmanlarına ne demeli ? Rabbim bizi kalpleri kararanlardan ve katılaşanlardan değilde, kalbi pırıl pırıl parlayanlardan ve de kalbi yumuşayanlardan eylesin. Amin
İşte biz böyle yardımsever bir milletiz. Evet bu millet size daha önce iyilikseverliği öğrettiğimiz gibi şimdi yeniden ( kısa bir süre çok badireler atlattık. Bilen biliyor. Ama özümüzü bozamadılar. ) hem de detaylarıyla öğreteceğiz. Biraz sabır. Kolay olmadı kendimize gelmemiz.
Konu yardımseverlikten açılmıştı ya bir başka örnek hareketi daha işleyelim. Trabzonlu Cemal Bulut usta şehit ailelerine ücretsiz terzilik yapıyor. Yetim kalan çocuklara  ve evlatlarını kaybeden ailelere destek olmak için bu kararı alan Cemal usta, ‘’ Şehit haberleri bizleri çok üzüyor. Çocuklarımız yetim kalıyor. Babalarının şehit düşmesi ile yetim kalan çocukları, bari vatandaşlar olarak biz yetim bırakmayalım.’’ Diyerek çok duygusal bir açıklamada bulundu.
Bunun gibi bir sürü örnek davranışlar. Bu millet her geçen gün toparlanarak özüne dönmeye başladı. Her zaman söylüyoruz ya bir kere daha ; sıkı dur ve bekle bizi dünya diyelim de kafalara iyice yerleşsin.
Sevgiyi sevdirmeye devam.