10. StartPage
Google’ın arama sonuçlarını izlemeden eklemek için StartPage adlı başka bir arama motoru geliştirdi. Arama sonuçlarını çekmenin yanı sıra, web sitelerine güvenli ve anonim olarak göz atmak için proxy hizmeti sunar. Ayrıca, arama motorunun temasını değiştirebilirsiniz.

11. Qwant
Qwant, DuckDuckGo’ya benzer pek çok özelliği barındırıyor. Arama sonucu, sorgunuzu daha verimli bir şekilde yerine getirir. Google alternatifi bugünlerde birçok kullanıcı aşırı kişiselleştirmeden gelen “filtre balonundan” kaçmayı tercih ediyor.

12. Yandex
Google’ın rakiplerinden biridir. Yandex, ülkemizde yer alan arama pazarındaki payının %55-65’ine sahip, aynı zamanda Rusya’da çok popüler bir arama motorudur. Yandex, muhtemelen mobil uygulamalar, tarayıcı, harita, çevirmen, analitik, bulut depolama ve hatta bir postalama servisi gibi benzer hizmetler sunan Bu hizmetler Yandex’i Google’a en iyi alternatif arama motorlarından biri yapmaktadır.

13. Piwigo
Google Fotoğraflar yerine kullanabileceğiniz uygulamalardan birisi de web üzerinde çalışan açık kaynak kodlu fotoğraf galerisi Piwigo.

14. Disconnect
Google’ın bu alternatifi, yukarıda bahsettiğim en iyi Google ‘dan biraz farklı. Disconnect’in, arama yapabileceğiniz bir sayfanın bile bulunmadığı ve eklenmesi gereken bir tarayıcı uzantısı olmadığı göz önüne alınmıştır. Ayrıca Disconnect, gelirini birinci sınıf bir VPN servisinden kazanır. Böylece kullanıcılara sunulan arama sonuçları içinde reklam veya bağlı kod içermez.

15. Ask
Birçoğunuz, geleneksel anahtar kelime arama yoluyla soruları cevaplayan web sitesinde Jeeves karakterini hatırlayabilirsiniz. Soru olarak sorulmayan herhangi bir terim girerseniz, arama sonuçlarını döndüren ancak yine benzer sonuçları bir araya getiren bir arama motorudur.

16. Search Encrypt
Search Encrypt, çevrimiçi etkinliklerinizin güvende kalmasını sağlayan bir meta arama motorudur. filtre balonunu önlemek için elinden gelenin en iyisini yapar. Her gün 23 milyondan fazla ziyaretçiye sahiptir. Bu alternatif arama motorunun en göze çarpan özelliği, yerel tarama geçmişinizin otomatik olarak sona ermesi ve 15 dakikada bir işlem yapılmadığında silinmesidir. Bu nedenle, başka birinin bilgisayarınıza erişimi olsa bile endişelenmenize gerek yok.

17. SearX
SearX, açık kaynak kodlu bir Google alternatifidir. Herkese açık kaynak kodunun yanı sıra GitHub üzerinden geliştirilmere de açıktır. Torrent fanları, SearX arama motorunu çok sevecek, çünkü meta arama motoru aracılığıyla bir dosya ararken, kesin dosyalara mıknatıs bağlantıları bulmanızda size yardımcı olacaktır.
Kaynak: Google alternatif arama motorları