Facebook

4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Boston civarındaki okulları da içine alan Facebook, iki ay içerisinde Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı.. Üyeler e-posta adresiyle (.edu, .ac.uk, vb.) üye olabiliyordu. Ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise Facebook tüm e-posta adreslerine, bazı yaş sınırlandırmalarıyla açıldı. Kullanıcılar diledikleri ağlara; liseleri, çalışma yerleri ya da yaşadığı yerler itibarıyla katılım gösterebilmektedir.

WhatsApp

WhatsApp Messenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği, Ağustos 2012'den Ocak 2013'e kadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500'e ulaşmıştır. Dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek olan siber hizmetler arasındadır.

Instagram

Sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşmı sağlamaktadır. 2010'da kurulduğunda, çektikleri bir fotoğrafı Instagram'ın da dahil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkanı tanımıştır. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012'de Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. 20 Haziran 2018'de San Francisco’da düzenlenen etkinlikte Instagram'ın 1 milyar kullanıcı sayısına ulaştığı açıklandı.

YouTube

Video barındırma sitesidir. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'deki San Bruno, Kaliforniya şehrindedir. 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuştur. 2006'da Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alındı. Site, kullanıcılarına video yükleme, izleme ve paylaşma imkanı sunmaktadır. Genel olarak; Video klipler, televizyon klipleri, müzik videoları, video bloglar, kısa özgün videolar ve eğitim videoları gibi içerikler yayınlanmaktadır.

Messenger

Bire bir veya grup olarak sınırsız görüntülü aramalarla arkadaşlarınız ve ailenizle iletişimde kalın. Filtreler isteğe bağlıdır. Yüksek kaliteli ses, yüksek çözünürlüklü video ve yüz filtreleri gibi interaktif video özellikleriyle en fazla 8 kişiyle grup olarak görüntülü aramalar düzenleyebilirsiniz.

Snapchat

Platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Kullanıcıların birbirlerine yazılı metin, fotoğraf, ses ve video göndermesini sağlar. Hikâyeye eklenen fotoğraf ve videolar ise gönderen kişinin daha önceden belirlediği süre boyunca (1 veya 10 saniye arası) istenildiği kadar görüntülenebilir

SHAREit

İinsanlar arasında bulut depolama kullanmadan dosya aktarımıdır. Fotoğrafları, videoları, yerel müzik dosyalarını, belgeleri ve uygulamaları bir cihazdan diğerine paylaşabilirsiniz. SHAREit yalnızca diğer SHAREit özellikli cihazlarla iletişim kurar. Başka bir cihaza bağlandığında dosyalar gönderilebilir ve alınabilir. Ayrıca bir cihazı klonlayabilir ve içeriğini başka bir cihaza gönderebilirsiniz.

Windows PC dahil olmak üzere çoklu platformdur....